Tik reikia nepamiršt jog parduotuvinis pienas per liesas grietinei ;) Exo "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:j3iiuc$bbt$1@trimpas.omnitel.net... > mano babcia kaime laikydavo šaldytuve. Plakt nereikia, bet centrifuguojant grietinė būna vientisesnės konsistencijos. Kiek laiko - > neatsimenu, bet porą dienų gal. > Plakant šviežią grietinėlę susidaro plakta grietinėlė. Plakant nešviežią susimuša sviestas. > > "0.5 B" <gadamynas@gmail.com> wrote in message news:j3igup$7mg$1@trimpas.omnitel.net... >> tai turbūt šiltai, ne šaldytuve? >> kiek laiko rūgsta? >> >> >> "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message news:j3ieno$3i3$1@trimpas.omnitel.net... >>> Namie nuo kaimiško pieno nupildavo grietinėlę, pastatydavo surūgt, gaudavosi >>> grietinė. >>> Plakt nereikia :) >>> >>> lllll >>> >>> "0.5 B" wrote in message news:j3i7rc$n4j$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> kas iš grietinėlės gaminasi? >>> kai šviežia plakama, sviestas lyg ir? >>> o kai ji pradeda natūraliai rūgt - bene grietinė? :? >>>