Šitas labai priklauso nuo to, kaip piene atsiskiria grietinėlė. Teko matyt pieną, kuriame grietinėlė niekaip neatsiskirdavo, taip ir likdavo toks riebus. O paprastai iš nusistojusio trilitrinio apie trečdalis - ketvirtis - grietinėlė. Gražiai nupylus ir dar palikus šiek tiek grietinėlės ant pieno, nereikėdavo jokio separatoriaus, ir grietinė normali - jei kiek išrūgų susidarydavo, nupili. Bet išrūgos ir parduotuvinėj grietinėj pasitaiko. Jei nupylinėja taip, kad dar ir pieno prigriebia, ir pats pienas kūdesnis - tada nieko nuostabaus, kad ir grietinė skysta. lllll "Yvl" wrote in message news:j3ip1q$mgg$1@trimpas.omnitel.net... tokia "grietine" gaudavosi tiesiog nupylus grietinele. separatorium riebalai atsiskirdavo kur kas geriau ir gaudavosi tokia, kaip parduotuvej :) "trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message news:j3ilk9$g2e$1@trimpas.omnitel.net... > Jei grietine vadinate skysta riebu xujnia kuria kaime isdidziai vadina > grietine, tai galite pasilikti ja sau, tegu ji ten ir toliau rugsta