aš nesu tokia netašyta kaimo jurgė, kaip tamista, bet iš senos greitinėlės plakta grietinėlė visia nesigauna, iškart sviestas. tą ir norėjau pasakyti, atsiprašau, jei jūsų mužikišką sielą tai sužalojo "Gipsas" <Gipsas17@yahoo.com> wrote in message news:j3kmuq$qa2$1@trimpas.omnitel.net... > nu tu cia ALORA ir pirstelejai! Sviezia nesviezia, jei per ilgai plaksi gausi sviesta ir gali pamirsti plakta grietinele.. > "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:j3iiuc$bbt$1@trimpas.omnitel.net... >> mano babcia kaime laikydavo šaldytuve. Plakt nereikia, bet centrifuguojant grietinė būna vientisesnės konsistencijos. Kiek >> laiko - neatsimenu, bet porą dienų gal. >> Plakant šviežią grietinėlę susidaro plakta grietinėlė. Plakant nešviežią susimuša sviestas. >> >> "0.5 B" <gadamynas@gmail.com> wrote in message news:j3igup$7mg$1@trimpas.omnitel.net... >>> tai turbūt šiltai, ne šaldytuve? >>> kiek laiko rūgsta? >>> >>> >>> "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message news:j3ieno$3i3$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Namie nuo kaimiško pieno nupildavo grietinėlę, pastatydavo surūgt, gaudavosi >>>> grietinė. >>>> Plakt nereikia :) >>>> >>>> lllll >>>> >>>> "0.5 B" wrote in message news:j3i7rc$n4j$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> kas iš grietinėlės gaminasi? >>>> kai šviežia plakama, sviestas lyg ir? >>>> o kai ji pradeda natūraliai rūgt - bene grietinė? :? >>>> >