Niu tą "skystą" su šaukštu tekdavo kabinti. Normali grietinė būdavo. Skystesnis būna rūgpienis, bet ir tas šaukštu kabinamas, gabalais. Ir ant viršaus dar grietinės sluoksnelis paprastai. lllll "trickyvic" wrote in message news:j3ilk9$g2e$1@trimpas.omnitel.net... Jei grietine vadinate skysta riebu xujnia kuria kaime isdidziai vadina grietine, tai galite pasilikti ja sau, tegu ji ten ir toliau rugsta lllll wrote: > Namie nuo kaimiško pieno nupildavo grietinėlę, pastatydavo surūgt, > gaudavosi grietinė. > Plakt nereikia :) > > lllll > > "0.5 B" wrote in message news:j3i7rc$n4j$1@trimpas.omnitel.net... > > kas iš grietinėlės gaminasi? > kai šviežia plakama, sviestas lyg ir? > o kai ji pradeda natūraliai rūgt - bene grietinė? :?