Pradžiai dariau pagal gamintojo knygelės instrukcijas, vėliau juodą duoną pradėjau kept pagal http://www.delona.lt/juoda-duona-2-%28duonkepeje-ir-orkaiteje%29,112.html (mano duonkepei tenka dėti daugiau miltų) , kai pradėjau su raugu - pradėjau knistis supermamų forume, ten visa tema su diiiiiidele krūva receptų, tik dauguma skirti ne duonkepei; dabar jau trečią duonelę kepiau iš allrecipes.com : pirmas dvi česnakines skirtingų receptų (labai gerai prie čili sueina), paskutinę su grūdėta varške - tik papildžiau receptą: pasaldinau ir pridėjau džiovintų vyšnių - šeimyna sulapnojo ant griebtukų kaip pyragą. Dabar nusižvalgiau dar vieną, su kakava, šokolado gabaliukais ir riešutais, tik dar papildomai saldinsiu irgi. Iš gamintojo knygutės sėkmingai naudoju batono receptą. Bet pirmiems atvejams tikrai geriausia pagal gamintojo knygelę turbūt. Tik labai reikia kreipti dėmesį į produktus - pvz., miltai kurie labiau juodai duonai su mielėmis tinka, kurie batonui su kėlimo milteliais. lllll "amenox" wrote in message news:jg8g6q$p6m$1@trimpas.omnitel.net... Aišku, na tada darysim pagal instrukciją. :) "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:jg8f97$npp$1@trimpas.omnitel.net... > mes neišradingi žmonės :) dažniausiai naudoajmi ir prigiję gamintojo > pasiūlyti, su duonkepe gauti receptai. > > "amenox" <amenox@gmail.com> wrote in message > news:jg8e58$m3c$1@trimpas.omnitel.net... >> Heh, na kadangi užsakyta 2500 ir turbūt šiandien atvyks, gal kas galit >> pasidalinti kokiu laiko patikrintu receptų su tiksliom proporcijom? >> Norisi >> kad pirmas kartas gautųsi normaliai. :) Paskui jau žinoma >> paeksperimentuosiu >> daugiau. >>