Tema: Re: Duonkepė 2
Autorius: Junda
Data: 2012-03-08 21:19:48
Duonkepėje tik su natūraliu raugu nekas gaunas. Jei įdėsi šiek tiek 
mielių, tai nieko kad ir pamaišys. Darydavau taip: viską sudėdavau, tada 
pasirinkdavau picos programą, viską išmaišydavo ir palikdavau per naktį, 
ryte statydavau 1.10 val.



On 2012.03.08 08:25, lllll wrote:
> O jei kepant duonkepėj, kiek laiko kept rankine programa? Jei nenoriu,
> kad po pakilimo minkytų.... Valandą lyg ir mažoka?
> Pas mane rupiai duonai yra programa, bet su natūraliu raugu nenoriu, kad
> perminkytų pakilusią.
>
> lllll
>
> "Junda" wrote in message news:jj8q8e$5g3$1@trimpas.omnitel.net...
>
> O jūs rimtai tikit tuo visu diringu apie programas? Manot, realiai kas
> nors skirias, jei pasirenkat tą ar aną? Nieko ten nesiskiria,
> ekperimentuoju trečius metus. Skirias tik lopetėlės. 2500 neturi šukų
> formos lopetėlės, skirtos sunkiai tešlai. Tai arba padedi su kokia
> neaštria mentele maišyt kokį sykį ciklo metu, arba per ebėjų įsigyji tą
> šukinę mentelę ir nematai vargo. Kalbu apie juodą duoną su mielėm ir
> raugu. Jei norit tik su gyvu raugu, tai pornografija kepti ją duonkepėj.
> Paprasčiausia suverst tešlą į formą, palaikyt per naktį, kad vos
> pakiltų, ir kepti orkaitėj, super lengva.
>
>
>
> On 2012.03.07 15:53, amenox wrote:
>> Na kad nekurt naujos temos. Visų pirmą dėkui visiems už receptus. Bet va
>> iškilo problema, 2500 modelis nepalaiko juodos duonos, nėra išvis tokio
>> programos punkto kaip kad 2501. Kažkas mane čia apgavo truputį, gal
>> netyčia. :) Vien žo su kvietiniais miltais jau pasižaidžiau, viskas čiki
>> gaunas, norisi padaryti juodą. Su maišykle viskas aišku, užsakyt jokių
>> problemų, bet kokią naudot programą? Radau rusų forumuos visokių gudrių
>> dalykų su raugu, bet ten truputį keistai atrodo su maišymu, kuomet
>> reikia šiam devaisui padėt maišyt, paskui nutraukinėt programą (arba
>> numaut maišyklę) ir perjunkti į kepimą. Gal kas turit 2500 ir atrado
>> kokį gudrų ir paprastą būdą kaip pakept juodą duonytę pasinaudojant
>> esamomis programomis? :) Rusai teigia kad juodai duonai blogai du
>> maišymai, kas iš principo beveik visuose programose yr.
>>
>> P.S. Beje, atsisiunčiau manualą RU kalba ir tik vėliau pastebėjau kad
>> skiriasi programos EN ir RU variantuose, škias rusų rinkai gaminamas
>> kažkoks modernizuotas 2500, ten programų mažiau. Būkit atsargūs su
>> proporcijom. :)
>>
>> "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message
>> news:ji2a06$dvh$1@trimpas.omnitel.net...
>>> www.delona.lt - šita čia, žinau jau :)
>>> P.S. Jei kam reikia Vilniuje galiu natūraliu ruginiu raugu pasidalint
>>> (vanduo + miltai, jokio cukraus, mielių ar pan.).
>>>
>>> lllll
>>>
>>> "mykolas" wrote in message news:ji0mlh$8jp$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> On 2/2/2012 10:44 AM, lllll wrote:
>>>> Mano knygutės receptūroj nurodyta, kad tik ciabatos tešlą užminkyt
>>>> galima, o pabaigt kept liepia orkaitėj....
>>>>
>>>> lllll
>>>>
>>>> "499" wrote in message news:jgc9t3$q4$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> O ciabata eina iskept sitoje pragaro masinoje?
>>>>
>>>>
>>>> "amenox" wrote in message news:jg8e58$m3c$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> Heh, na kadangi užsakyta 2500 ir turbūt šiandien atvyks, gal kas galit
>>>> pasidalinti kokiu laiko patikrintu receptų su tiksliom proporcijom?
>>>> Norisi
>>>> kad pirmas kartas gautųsi normaliai. :) Paskui jau žinoma
>>>> paeksperimentuosiu
>>>> daugiau.
>>> pries metus pirkau zmonai kaledoms electrolux duonkepe, nors raso, kad
>>> geriausia yra panasonic.
>>> zmona kepti patingi, tai daugiausiai as zaidziau. vln yra tokia
>>> parduotuve tai ten kepimui produktu, seklu borodino duonai (kardamono
>>> atrodo) yra ir saip jau raugo sauso gali pasirinkti.
>>> Pries holiday inn viesbuti, atrodo lvovo g pradzioje...
>>
>