Duonkepėje tik su natūraliu raugu nekas gaunas. Jei įdėsi šiek tiek mielių, tai nieko kad ir pamaišys. Darydavau taip: viską sudėdavau, tada pasirinkdavau picos programą, viską išmaišydavo ir palikdavau per naktį, ryte statydavau 1.10 val. On 2012.03.08 08:25, lllll wrote: > O jei kepant duonkepėj, kiek laiko kept rankine programa? Jei nenoriu, > kad po pakilimo minkytų.... Valandą lyg ir mažoka? > Pas mane rupiai duonai yra programa, bet su natūraliu raugu nenoriu, kad > perminkytų pakilusią. > > lllll > > "Junda" wrote in message news:jj8q8e$5g3$1@trimpas.omnitel.net... > > O jūs rimtai tikit tuo visu diringu apie programas? Manot, realiai kas > nors skirias, jei pasirenkat tą ar aną? Nieko ten nesiskiria, > ekperimentuoju trečius metus. Skirias tik lopetėlės. 2500 neturi šukų > formos lopetėlės, skirtos sunkiai tešlai. Tai arba padedi su kokia > neaštria mentele maišyt kokį sykį ciklo metu, arba per ebėjų įsigyji tą > šukinę mentelę ir nematai vargo. Kalbu apie juodą duoną su mielėm ir > raugu. Jei norit tik su gyvu raugu, tai pornografija kepti ją duonkepėj. > Paprasčiausia suverst tešlą į formą, palaikyt per naktį, kad vos > pakiltų, ir kepti orkaitėj, super lengva. > > > > On 2012.03.07 15:53, amenox wrote: >> Na kad nekurt naujos temos. Visų pirmą dėkui visiems už receptus. Bet va >> iškilo problema, 2500 modelis nepalaiko juodos duonos, nėra išvis tokio >> programos punkto kaip kad 2501. Kažkas mane čia apgavo truputį, gal >> netyčia. :) Vien žo su kvietiniais miltais jau pasižaidžiau, viskas čiki >> gaunas, norisi padaryti juodą. Su maišykle viskas aišku, užsakyt jokių >> problemų, bet kokią naudot programą? Radau rusų forumuos visokių gudrių >> dalykų su raugu, bet ten truputį keistai atrodo su maišymu, kuomet >> reikia šiam devaisui padėt maišyt, paskui nutraukinėt programą (arba >> numaut maišyklę) ir perjunkti į kepimą. Gal kas turit 2500 ir atrado >> kokį gudrų ir paprastą būdą kaip pakept juodą duonytę pasinaudojant >> esamomis programomis? :) Rusai teigia kad juodai duonai blogai du >> maišymai, kas iš principo beveik visuose programose yr. >> >> P.S. Beje, atsisiunčiau manualą RU kalba ir tik vėliau pastebėjau kad >> skiriasi programos EN ir RU variantuose, škias rusų rinkai gaminamas >> kažkoks modernizuotas 2500, ten programų mažiau. Būkit atsargūs su >> proporcijom. :) >> >> "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message >> news:ji2a06$dvh$1@trimpas.omnitel.net... >>> www.delona.lt - šita čia, žinau jau :) >>> P.S. Jei kam reikia Vilniuje galiu natūraliu ruginiu raugu pasidalint >>> (vanduo + miltai, jokio cukraus, mielių ar pan.). >>> >>> lllll >>> >>> "mykolas" wrote in message news:ji0mlh$8jp$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> On 2/2/2012 10:44 AM, lllll wrote: >>>> Mano knygutės receptūroj nurodyta, kad tik ciabatos tešlą užminkyt >>>> galima, o pabaigt kept liepia orkaitėj.... >>>> >>>> lllll >>>> >>>> "499" wrote in message news:jgc9t3$q4$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> O ciabata eina iskept sitoje pragaro masinoje? >>>> >>>> >>>> "amenox" wrote in message news:jg8e58$m3c$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> Heh, na kadangi užsakyta 2500 ir turbūt šiandien atvyks, gal kas galit >>>> pasidalinti kokiu laiko patikrintu receptų su tiksliom proporcijom? >>>> Norisi >>>> kad pirmas kartas gautųsi normaliai. :) Paskui jau žinoma >>>> paeksperimentuosiu >>>> daugiau. >>> pries metus pirkau zmonai kaledoms electrolux duonkepe, nors raso, kad >>> geriausia yra panasonic. >>> zmona kepti patingi, tai daugiausiai as zaidziau. vln yra tokia >>> parduotuve tai ten kepimui produktu, seklu borodino duonai (kardamono >>> atrodo) yra ir saip jau raugo sauso gali pasirinkti. >>> Pries holiday inn viesbuti, atrodo lvovo g pradzioje... >> >