Tema: Re: Duonkepė 2
Autorius: Junda
Data: 2012-03-09 13:53:53
O tai ne paprasčiau po išmaišymo sukrėst tešlą į formą ir palikt 
uždarytoj orkaitėj per naktį, o ryte tiesiog išsikept toj pačioj 
orkaitėj? Šiaip kitos duonos įvairiai, bet būtent juoda duona tikrai 
skanesnė orkaitėj gaunas.


On 2012.03.09 11:27, lllll wrote:
> Na kepiau tris kartus, geriausiai gavosi, kai po tešlos minkymo
> programos išėmiau menteles, atskirai pakildinau tešlą su kibirėliu, tada
> įstačiau kibirėlį atgal ir užstačiau rupios duonos kepimo programą -
> nebuvo mentelių, nesumaigė pakilusios tešlos, iškepė pavyzdingai. Vienu
> atveju bandžiau kepti su mentelėmis rankiniu, tai valandą su trupučiu
> kepiau, labai negražiai išsilupo mentelės. Trečią kartą bandžiau
> neišėmus mentelių užstatyti rupios duonos kepimo režimą (tiesa, nežinau
> tiksliai kiek pakilę buvo, nes su uždelsimu dėjau ir kildinosi
> duonkepėje), tai gavosi labai susiklijavus ir neišsipurenus. Tikėjausi,
> kad gal man ten mentelės negražiai išsilupo nes nebuvo pakankamai
> iškepę, bet matau dabar, kad reikės jas "žvejot" iš karto po išmaišymo...
>
> lllll
>
> "Junda" wrote in message news:jjb0ok$9ph$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Duonkepėje tik su natūraliu raugu nekas gaunas. Jei įdėsi šiek tiek
> mielių, tai nieko kad ir pamaišys. Darydavau taip: viską sudėdavau, tada
> pasirinkdavau picos programą, viską išmaišydavo ir palikdavau per naktį,
> ryte statydavau 1.10 val.
>
>
>
> On 2012.03.08 08:25, lllll wrote:
>> O jei kepant duonkepėj, kiek laiko kept rankine programa? Jei nenoriu,
>> kad po pakilimo minkytų.... Valandą lyg ir mažoka?
>> Pas mane rupiai duonai yra programa, bet su natūraliu raugu nenoriu, kad
>> perminkytų pakilusią.
>>
>> lllll
>>
>> "Junda" wrote in message news:jj8q8e$5g3$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> O jūs rimtai tikit tuo visu diringu apie programas? Manot, realiai kas
>> nors skirias, jei pasirenkat tą ar aną? Nieko ten nesiskiria,
>> ekperimentuoju trečius metus. Skirias tik lopetėlės. 2500 neturi šukų
>> formos lopetėlės, skirtos sunkiai tešlai. Tai arba padedi su kokia
>> neaštria mentele maišyt kokį sykį ciklo metu, arba per ebėjų įsigyji tą
>> šukinę mentelę ir nematai vargo. Kalbu apie juodą duoną su mielėm ir
>> raugu. Jei norit tik su gyvu raugu, tai pornografija kepti ją duonkepėj.
>> Paprasčiausia suverst tešlą į formą, palaikyt per naktį, kad vos
>> pakiltų, ir kepti orkaitėj, super lengva.
>>
>>
>>
>> On 2012.03.07 15:53, amenox wrote:
>>> Na kad nekurt naujos temos. Visų pirmą dėkui visiems už receptus. Bet va
>>> iškilo problema, 2500 modelis nepalaiko juodos duonos, nėra išvis tokio
>>> programos punkto kaip kad 2501. Kažkas mane čia apgavo truputį, gal
>>> netyčia. :) Vien žo su kvietiniais miltais jau pasižaidžiau, viskas čiki
>>> gaunas, norisi padaryti juodą. Su maišykle viskas aišku, užsakyt jokių
>>> problemų, bet kokią naudot programą? Radau rusų forumuos visokių gudrių
>>> dalykų su raugu, bet ten truputį keistai atrodo su maišymu, kuomet
>>> reikia šiam devaisui padėt maišyt, paskui nutraukinėt programą (arba
>>> numaut maišyklę) ir perjunkti į kepimą. Gal kas turit 2500 ir atrado
>>> kokį gudrų ir paprastą būdą kaip pakept juodą duonytę pasinaudojant
>>> esamomis programomis? :) Rusai teigia kad juodai duonai blogai du
>>> maišymai, kas iš principo beveik visuose programose yr.
>>>
>>> P.S. Beje, atsisiunčiau manualą RU kalba ir tik vėliau pastebėjau kad
>>> skiriasi programos EN ir RU variantuose, škias rusų rinkai gaminamas
>>> kažkoks modernizuotas 2500, ten programų mažiau. Būkit atsargūs su
>>> proporcijom. :)
>>>
>>> "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message
>>> news:ji2a06$dvh$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> www.delona.lt - šita čia, žinau jau :)
>>>> P.S. Jei kam reikia Vilniuje galiu natūraliu ruginiu raugu pasidalint
>>>> (vanduo + miltai, jokio cukraus, mielių ar pan.).
>>>>
>>>> lllll
>>>>
>>>> "mykolas" wrote in message news:ji0mlh$8jp$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> On 2/2/2012 10:44 AM, lllll wrote:
>>>>> Mano knygutės receptūroj nurodyta, kad tik ciabatos tešlą užminkyt
>>>>> galima, o pabaigt kept liepia orkaitėj....
>>>>>
>>>>> lllll
>>>>>
>>>>> "499" wrote in message news:jgc9t3$q4$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>
>>>>> O ciabata eina iskept sitoje pragaro masinoje?
>>>>>
>>>>>
>>>>> "amenox" wrote in message news:jg8e58$m3c$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>
>>>>> Heh, na kadangi užsakyta 2500 ir turbūt šiandien atvyks, gal kas galit
>>>>> pasidalinti kokiu laiko patikrintu receptų su tiksliom proporcijom?
>>>>> Norisi
>>>>> kad pirmas kartas gautųsi normaliai. :) Paskui jau žinoma
>>>>> paeksperimentuosiu
>>>>> daugiau.
>>>> pries metus pirkau zmonai kaledoms electrolux duonkepe, nors raso, kad
>>>> geriausia yra panasonic.
>>>> zmona kepti patingi, tai daugiausiai as zaidziau. vln yra tokia
>>>> parduotuve tai ten kepimui produktu, seklu borodino duonai (kardamono
>>>> atrodo) yra ir saip jau raugo sauso gali pasirinkti.
>>>> Pries holiday inn viesbuti, atrodo lvovo g pradzioje...
>>>
>>
>