O tai ne paprasčiau po išmaišymo sukrėst tešlą į formą ir palikt uždarytoj orkaitėj per naktį, o ryte tiesiog išsikept toj pačioj orkaitėj? Šiaip kitos duonos įvairiai, bet būtent juoda duona tikrai skanesnė orkaitėj gaunas. On 2012.03.09 11:27, lllll wrote: > Na kepiau tris kartus, geriausiai gavosi, kai po tešlos minkymo > programos išėmiau menteles, atskirai pakildinau tešlą su kibirėliu, tada > įstačiau kibirėlį atgal ir užstačiau rupios duonos kepimo programą - > nebuvo mentelių, nesumaigė pakilusios tešlos, iškepė pavyzdingai. Vienu > atveju bandžiau kepti su mentelėmis rankiniu, tai valandą su trupučiu > kepiau, labai negražiai išsilupo mentelės. Trečią kartą bandžiau > neišėmus mentelių užstatyti rupios duonos kepimo režimą (tiesa, nežinau > tiksliai kiek pakilę buvo, nes su uždelsimu dėjau ir kildinosi > duonkepėje), tai gavosi labai susiklijavus ir neišsipurenus. Tikėjausi, > kad gal man ten mentelės negražiai išsilupo nes nebuvo pakankamai > iškepę, bet matau dabar, kad reikės jas "žvejot" iš karto po išmaišymo... > > lllll > > "Junda" wrote in message news:jjb0ok$9ph$1@trimpas.omnitel.net... > > Duonkepėje tik su natūraliu raugu nekas gaunas. Jei įdėsi šiek tiek > mielių, tai nieko kad ir pamaišys. Darydavau taip: viską sudėdavau, tada > pasirinkdavau picos programą, viską išmaišydavo ir palikdavau per naktį, > ryte statydavau 1.10 val. > > > > On 2012.03.08 08:25, lllll wrote: >> O jei kepant duonkepėj, kiek laiko kept rankine programa? Jei nenoriu, >> kad po pakilimo minkytų.... Valandą lyg ir mažoka? >> Pas mane rupiai duonai yra programa, bet su natūraliu raugu nenoriu, kad >> perminkytų pakilusią. >> >> lllll >> >> "Junda" wrote in message news:jj8q8e$5g3$1@trimpas.omnitel.net... >> >> O jūs rimtai tikit tuo visu diringu apie programas? Manot, realiai kas >> nors skirias, jei pasirenkat tą ar aną? Nieko ten nesiskiria, >> ekperimentuoju trečius metus. Skirias tik lopetėlės. 2500 neturi šukų >> formos lopetėlės, skirtos sunkiai tešlai. Tai arba padedi su kokia >> neaštria mentele maišyt kokį sykį ciklo metu, arba per ebėjų įsigyji tą >> šukinę mentelę ir nematai vargo. Kalbu apie juodą duoną su mielėm ir >> raugu. Jei norit tik su gyvu raugu, tai pornografija kepti ją duonkepėj. >> Paprasčiausia suverst tešlą į formą, palaikyt per naktį, kad vos >> pakiltų, ir kepti orkaitėj, super lengva. >> >> >> >> On 2012.03.07 15:53, amenox wrote: >>> Na kad nekurt naujos temos. Visų pirmą dėkui visiems už receptus. Bet va >>> iškilo problema, 2500 modelis nepalaiko juodos duonos, nėra išvis tokio >>> programos punkto kaip kad 2501. Kažkas mane čia apgavo truputį, gal >>> netyčia. :) Vien žo su kvietiniais miltais jau pasižaidžiau, viskas čiki >>> gaunas, norisi padaryti juodą. Su maišykle viskas aišku, užsakyt jokių >>> problemų, bet kokią naudot programą? Radau rusų forumuos visokių gudrių >>> dalykų su raugu, bet ten truputį keistai atrodo su maišymu, kuomet >>> reikia šiam devaisui padėt maišyt, paskui nutraukinėt programą (arba >>> numaut maišyklę) ir perjunkti į kepimą. Gal kas turit 2500 ir atrado >>> kokį gudrų ir paprastą būdą kaip pakept juodą duonytę pasinaudojant >>> esamomis programomis? :) Rusai teigia kad juodai duonai blogai du >>> maišymai, kas iš principo beveik visuose programose yr. >>> >>> P.S. Beje, atsisiunčiau manualą RU kalba ir tik vėliau pastebėjau kad >>> skiriasi programos EN ir RU variantuose, škias rusų rinkai gaminamas >>> kažkoks modernizuotas 2500, ten programų mažiau. Būkit atsargūs su >>> proporcijom. :) >>> >>> "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message >>> news:ji2a06$dvh$1@trimpas.omnitel.net... >>>> www.delona.lt - šita čia, žinau jau :) >>>> P.S. Jei kam reikia Vilniuje galiu natūraliu ruginiu raugu pasidalint >>>> (vanduo + miltai, jokio cukraus, mielių ar pan.). >>>> >>>> lllll >>>> >>>> "mykolas" wrote in message news:ji0mlh$8jp$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> On 2/2/2012 10:44 AM, lllll wrote: >>>>> Mano knygutės receptūroj nurodyta, kad tik ciabatos tešlą užminkyt >>>>> galima, o pabaigt kept liepia orkaitėj.... >>>>> >>>>> lllll >>>>> >>>>> "499" wrote in message news:jgc9t3$q4$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> >>>>> O ciabata eina iskept sitoje pragaro masinoje? >>>>> >>>>> >>>>> "amenox" wrote in message news:jg8e58$m3c$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> >>>>> Heh, na kadangi užsakyta 2500 ir turbūt šiandien atvyks, gal kas galit >>>>> pasidalinti kokiu laiko patikrintu receptų su tiksliom proporcijom? >>>>> Norisi >>>>> kad pirmas kartas gautųsi normaliai. :) Paskui jau žinoma >>>>> paeksperimentuosiu >>>>> daugiau. >>>> pries metus pirkau zmonai kaledoms electrolux duonkepe, nors raso, kad >>>> geriausia yra panasonic. >>>> zmona kepti patingi, tai daugiausiai as zaidziau. vln yra tokia >>>> parduotuve tai ten kepimui produktu, seklu borodino duonai (kardamono >>>> atrodo) yra ir saip jau raugo sauso gali pasirinkti. >>>> Pries holiday inn viesbuti, atrodo lvovo g pradzioje... >>> >> >