Nu bet uzpatentuot gamybos procesa, kuris ekskliuzyviai vienam subjektui leistu spiritinius gerimus laikyt azuolinej statinej ir po to pardavinet jau neiseitu itariu? Tiesiog ta daikta vadint Cognac imanoma uzdrausti, o vadint Brandy irgi itariu jau neiseis. "eSSas" <trach@tibid.ax> wrote in message news:kiun15$lu0$1@trimpas.omnitel.net... > On 3/27/2013 11:47 AM, ALORA wrote: >> gamina toliau savo šampaną, tik birzgalo pavadinimą pakeitė (ps - mano >> neišlavintam skoniui šampanas ne ką ne mažesnis birzgalas nei mūsų >> putojantis vynas). O technologija praktiškai identiška. Tad jei problema > > Koks primityvus "perspjovimo" supratimas. Tarybinio stiliaus > samarliakizmas gavosi, o ne perspjovimas. > >> būtų ta, ąžuolinė degtinė, kur net pavadinime nefigūruoja joks brendis, >> viskis ar burbonas, šioje vietoje neturėtų kliūti. > > Gal. O gal ir ne. Bo patentu teise su buitiska logika santykiauja gana > iskreiptais budais. > >> Vokietijoj taip teko stebėt Niurnbergo dešrelių atvejį - anksčiau bet >> kuri dešrinė galėjo gaminti dešreles, kurias vadino Niurnbergo. Paskui >> kažkoks gudrutis tai užpatentavo su pavadinimu ir receptu. Kitos >> dešrelės toliau tebėra, bet pavadinimas kažkiek pakeistas. Čia tas pats, >> kas jei kas nors imtų ir užpatentuotų cepelinus ar šaltibarščius > > Minties pabaiga tiesiogiai priestarauja jos pradziai. Ne "desreles" gi > patentavo, o "Niurnbergo desreles". > > O dar galima patentuot gamybos buda ir daug kitu smagiu dalyku, po kuriu > partizanai nervingai ruko kamputyje > > S. > >>> šampanistus tai perspjovė >> >> Būtų smalsu sužinot perspjovimo turinį ir detales >