Tema: Re: bread improver
Autorius: Ruta
Data: 2010-01-06 11:02:08
Na, nevisiškai pritariu, kad tai _tik_ kildikliai.... Nes natūralūs 
kildikliai - mielės ir raugas - duonos kepimui buvo naudojami nuo senų 
senovės, o čia praktiškai tai gali būti kas tik nori, kas pagreitina 
kepimo procesą - todėl ten kartais ir enzimai, ir dar kas nors, sudėtis 
nėra apibrėžta. Vokiečiai tą dalyką vadina tiesiog "Backmittel", austrai 
"Backhilfsmittel" - gal pagal tai ir reikėtų orientuotis? Tada būtų 
tiesiog "pagalbinės kepimo priemonės".

KJL schrieb:
> Tai yra maisto priedai, pvz., cisteinas (E920), kalio persulfatas (E922) ir t. t. - duonos kildikliai
> 
> Bread improver speeds up the time that the bread takes to rise and ready for the oven.
> 
> "Junda" <junda@dtiltas.lt> wrote in message news:hi035j$ete$1@trimpas.omnitel.net...
>> Gal jūs man galite paaiškinti, kas yra 'bread improver'? Kaip suprantu, 
>> jo paskirtis yra pagreitinti duonos gamybą kepyklose. Bet kaip tai 
>> lietuviškai nežinau.
>>
>> http://en.wikipedia.org/wiki/Bread_improver
>> http://www.sonneveld.com/site/component/op...lang,en_global/