Na, nevisiškai pritariu, kad tai _tik_ kildikliai.... Nes natūralūs kildikliai - mielės ir raugas - duonos kepimui buvo naudojami nuo senų senovės, o čia praktiškai tai gali būti kas tik nori, kas pagreitina kepimo procesą - todėl ten kartais ir enzimai, ir dar kas nors, sudėtis nėra apibrėžta. Vokiečiai tą dalyką vadina tiesiog "Backmittel", austrai "Backhilfsmittel" - gal pagal tai ir reikėtų orientuotis? Tada būtų tiesiog "pagalbinės kepimo priemonės". KJL schrieb: > Tai yra maisto priedai, pvz., cisteinas (E920), kalio persulfatas (E922) ir t. t. - duonos kildikliai > > Bread improver speeds up the time that the bread takes to rise and ready for the oven. > > "Junda" <junda@dtiltas.lt> wrote in message news:hi035j$ete$1@trimpas.omnitel.net... >> Gal jūs man galite paaiškinti, kas yra 'bread improver'? Kaip suprantu, >> jo paskirtis yra pagreitinti duonos gamybą kepyklose. Bet kaip tai >> lietuviškai nežinau. >> >> http://en.wikipedia.org/wiki/Bread_improver >> http://www.sonneveld.com/site/component/op...lang,en_global/