O koks skirtumas kas tą duoną kildina? Ar tūkstančius metų žinomi natūralūs kildikliai, ar naujieji - enzimai? Svarbiausia, kad jų paskirtis - kildinti. Plg. There are two main reasons for the use of bread improvers: to help produce gas, and to retain the gas inside the bread. Kaip žinoma, kildinant susidaro dujos, nuo kurių tešla pakyla. "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:hi1jig$sti$1@trimpas.omnitel.net... > Na, nevisiškai pritariu, kad tai _tik_ kildikliai.... Nes natūralūs > kildikliai - mielės ir raugas - duonos kepimui buvo naudojami nuo senų > senovės, o čia praktiškai tai gali būti kas tik nori, kas pagreitina > kepimo procesą - todėl ten kartais ir enzimai, ir dar kas nors, sudėtis > nėra apibrėžta. Vokiečiai tą dalyką vadina tiesiog "Backmittel", austrai > "Backhilfsmittel" - gal pagal tai ir reikėtų orientuotis? Tada būtų > tiesiog "pagalbinės kepimo priemonės". > > KJL schrieb: >> Tai yra maisto priedai, pvz., cisteinas (E920), kalio persulfatas (E922) ir t. t. - duonos kildikliai >> >> Bread improver speeds up the time that the bread takes to rise and ready for the oven. >> >> "Junda" <junda@dtiltas.lt> wrote in message news:hi035j$ete$1@trimpas.omnitel.net... >>> Gal jūs man galite paaiškinti, kas yra 'bread improver'? Kaip suprantu, >>> jo paskirtis yra pagreitinti duonos gamybą kepyklose. Bet kaip tai >>> lietuviškai nežinau. >>> >>> http://en.wikipedia.org/wiki/Bread_improver >>> http://www.sonneveld.com/site/component/op...lang,en_global/