Tema: Re: bread improver
Autorius: KJL
Data: 2010-01-06 21:55:04
O koks skirtumas kas tą duoną kildina? Ar tūkstančius metų žinomi natūralūs kildikliai, ar naujieji - enzimai? Svarbiausia, kad jų paskirtis - kildinti. Plg. There are two main reasons for the use of bread improvers: to help produce gas, and to retain the gas inside the bread. Kaip žinoma, kildinant susidaro dujos, nuo kurių tešla pakyla.

"Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:hi1jig$sti$1@trimpas.omnitel.net...
> Na, nevisiškai pritariu, kad tai _tik_ kildikliai.... Nes natūralūs 
> kildikliai - mielės ir raugas - duonos kepimui buvo naudojami nuo senų 
> senovės, o čia praktiškai tai gali būti kas tik nori, kas pagreitina 
> kepimo procesą - todėl ten kartais ir enzimai, ir dar kas nors, sudėtis 
> nėra apibrėžta. Vokiečiai tą dalyką vadina tiesiog "Backmittel", austrai 
> "Backhilfsmittel" - gal pagal tai ir reikėtų orientuotis? Tada būtų 
> tiesiog "pagalbinės kepimo priemonės".
> 
> KJL schrieb:
>> Tai yra maisto priedai, pvz., cisteinas (E920), kalio persulfatas (E922) ir t. t. - duonos kildikliai
>> 
>> Bread improver speeds up the time that the bread takes to rise and ready for the oven.
>> 
>> "Junda" <junda@dtiltas.lt> wrote in message news:hi035j$ete$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Gal jūs man galite paaiškinti, kas yra 'bread improver'? Kaip suprantu, 
>>> jo paskirtis yra pagreitinti duonos gamybą kepyklose. Bet kaip tai 
>>> lietuviškai nežinau.
>>>
>>> http://en.wikipedia.org/wiki/Bread_improver
>>> http://www.sonneveld.com/site/component/op...lang,en_global/