sovietinis šašlykas yra kebabas :) gamyba ant anglių yra šimtmečių senumo būdas, kurį šiais laikais pakeitė priemonės, kurių nebuvo galimybės naudot anksčiau. T.y. analogija kam skalbti skalbimo mašina, jei labai gerai braukyklė prie upelio Nežinau kas nutiko, kad eilinis keptas mėsgalis, dažnai gausiai užpilamas klaikiais kečupais, tapo tokiu populiariu. Suprantu tai kaip laisvalaikio gamtoje gamybos būdą, kai nėra kitų galimybių šilto maisto pavalgyt. Per sezoną kelis kart šašlykinę pakuriu, bet tik todėl, kad publikai to reikia. "Bronco" wrote in message news:m5htmr$mio$1@trimpas.omnitel.net... On 2014-12-01 13:21, bzik wrote: > Tad ką vadint tikrumu? :) Šašlyko skonį. Nuo šašlyko kepimo būdo priklauso ir jo skonis. Atvirai pasakius, net nesuprantu, kam reiktų šašlykus gaminti orkaitėje, kai yra daug kitų mėsos patiekalų rūšių, kuriems orkaitė yra pats tas. IMHO.