Tema: Re: Šašlykai židinyje
Autorius: Zilve
Data: 2014-12-07 20:19:00
Visi receptai - skonio reikalas.
Vasarą kepsniai ir saslai yra megstamiausi patiekalai. Per desimtmeti 
bandziau visokiu receptu, sunku pasakyti, ko nebandziau. Ir pripazinsiu, 
tavo kolega teisus.
Skaniausi saslai - neraugti visai, svieziai supjaustyti, pabarstyti 
svieziai maltu ivairiu pipiru (as naudoju 5-7 rusiu), ir pries pat 
kepant - druska. Jei mesa kietoka - galima pora val. palakyti svelniame 
acto tirpale. Viskas. Jokiu majonezu, alu, kefyru, vynu ir kito sh.


O ziema kepti saslus - be problemu. Svarbu DAUG ir SMULKIU malku 
paruosti, greitai sudega, tada ant didelio karstu angliu kiekio greitai 
vartant per 10 min iskepti. Nieks nesala ir nedziuva.

2014.12.06 22:15, Nevkurse rašė:
> Kolega kepa is viso be jokio raugimo - svieziai supjausto pries kepant
> mesa, kepant naudoja tik druska ir pipirus. Gaunasi skaniau uz daugeli
> marinuotu.
>
> "Bronco" <TRINTI_bronco.mail@gmail.com> wrote in message
> news:m5ve9g$ea$1@trimpas.omnitel.net...
> On 2014-12-06 10:57, Linas Petkevičius wrote:
>> Ir cia dar tik normaliai.
>
> Taip. Jei laikas spaudžia, gaminant tradiciniu metodu, tenka naudot
> stipresnį raugą ir po to tas raugas pernelyg juntamas mėsoje. Žymiai
> geriau yra naudoti nestiprų raugą, bet mėsą jame laikyti ilgai.
>