Tema: Re: Šašlykai židinyje
Autorius: tranzoo
Data: 2014-12-08 10:09:27
:)

kazkada ziurejau laida, kaip tikras gruzinas moke apie saslykus. tai kokia 
valanda pasakojo apie avienos, ozkienos, paukstienos saslykus, o kai atejo 
kiaulienos eile - "supjaustom mesa.... ir veriam ant iesmo padruskina, 
papipirinam - nes kiauliena ir taip skani..."

"Zilve" <zilvineliuiTRINTI@gmail.com> wrote in message 
news:m625mk$otu$1@trimpas.omnitel.net...
> Visi receptai - skonio reikalas.
> Vasarą kepsniai ir saslai yra megstamiausi patiekalai. Per desimtmeti 
> bandziau visokiu receptu, sunku pasakyti, ko nebandziau. Ir pripazinsiu, 
> tavo kolega teisus.
> Skaniausi saslai - neraugti visai, svieziai supjaustyti, pabarstyti 
> svieziai maltu ivairiu pipiru (as naudoju 5-7 rusiu), ir pries pat 
> kepant - druska. Jei mesa kietoka - galima pora val. palakyti svelniame 
> acto tirpale. Viskas. Jokiu majonezu, alu, kefyru, vynu ir kito sh.
>
>
> O ziema kepti saslus - be problemu. Svarbu DAUG ir SMULKIU malku paruosti, 
> greitai sudega, tada ant didelio karstu angliu kiekio greitai vartant per 
> 10 min iskepti. Nieks nesala ir nedziuva.
>
> 2014.12.06 22:15, Nevkurse rašė:
>> Kolega kepa is viso be jokio raugimo - svieziai supjausto pries kepant
>> mesa, kepant naudoja tik druska ir pipirus. Gaunasi skaniau uz daugeli
>> marinuotu.
>>
>> "Bronco" <TRINTI_bronco.mail@gmail.com> wrote in message
>> news:m5ve9g$ea$1@trimpas.omnitel.net...
>> On 2014-12-06 10:57, Linas Petkevičius wrote:
>>> Ir cia dar tik normaliai.
>>
>> Taip. Jei laikas spaudžia, gaminant tradiciniu metodu, tenka naudot
>> stipresnį raugą ir po to tas raugas pernelyg juntamas mėsoje. Žymiai
>> geriau yra naudoti nestiprų raugą, bet mėsą jame laikyti ilgai.
>>
>