zuvies, zuvies, zuvies! zuvienes! traskios keptos zuvies! rukytos zuvies! troskinto karpio!gyvenom virs zuvies parduotuves. uosvis, vadintas "kiausiniu" del plikos galvos, isodintos i zilu plauku luksta, buvo geras zuvies kulinaras. imdavo karpi, blizgu, beveik be zvynu, idedavo i celofanini maisiuka ir taukst! per galva plaktuku - tas net pasoka. dar taukst! taukst! (nesinervinkit, juk tai daug zmoniskiau, nei su peiliu pries kiaule eiti). paskui isdarinedavo, mirkydavo aluje arba baltam vyne, paskui i spizini puoda pailga toki aliejaus ant dugno, iskloja svogunais, morkom, net gvazdikeliu keleta imeta, ten dar visokiu prieskoniu, paguldo karpi, apkloja vel svogunais, morkom, aplinkui graziai ovalu apdelioja bulvem, viska i orkaite snaij! bulves apskrudindavo dar pries pabaiga. jei gerai pamenu, dar kazkur eidavo majonezas, gal karpi aptepdavo, pries uzklojant svogunais ir morkom. ta karpi rydavom dar karsta, nesulaukdvom, kol ataus nors kiek. -- Komentuoju straipsnį http://www.culture.lt/lmenas/?st_id=19201