Aš pati nedariau, bet va kaip žmogus darė, truputį eretiškai :) čia citata iš skype: Pasidariau kokį skanumyną, jautienos atraižų užsivytinau, nu gryna basturma gavosi, skanu nenormaliai. Pireš kelias savaites ir kiaulės užsivytinau, tai ne taip skanu, nors irgi suėjo per 5 min kai chebrai ant stalo padėjau. bet jautiena tai super skonis gavosi Mėsą užsimarinuoji gausiai patinkančiais prieskoniais ir laikai taip savaitę kasdien vis pamaigydama ir pavartydama po to dedu šaldytuve ant pasidarytų grotelių ir taip vytinu apie dvi savaites - nuo mėsos gabaliuko storio priklauso, kai jau matau, kad pakankamai kieta - valgau Vytinu šaldytuve arčiau ventiliacijos angelių ai bijau aš musių greičiau išdžiūtų natūraliai kambaryje, o išties tai reiktų lauke vytinti į marlių suvyniotą. Bet aš kartą taip visą partiją vytintos žuvies praradau, musės apkakojo ir vien dzykjai gavosi. tai neberizikuoju O įdomumo dėlei kiekvieną partiją darau su vis kitais preiskoniais. Aš tai tikslių normų nežinau, nes visada viską darau "iš akies", bet gausiai, visada ragauju, jei manau, kad mažoka - dar kartą pasūdau. šiaip kai paprieskoninu tai mėsa pati paleidžia šiek tiek skysčio, bet papildomai tikrai nieko nepilu, viskas puikiai įsigeria. http://s44.radikal.ru/i104/0908/2f/b4147bb2dc3c.jpg Čia taip aš savo mėsą vytinu šaldytuve, nes pakabinti jos neturiu vietos. "a" <a@a.a> wrote in message news:h88nff$skp$1@trimpas.omnitel.net... > sveiki, > > neperseniausiai buvo diskusija apie basturmos gaminima, gal kasnors galit > papasakoti kokie tarpiniai rezultatai? > > man deja nepasiseke - isudziau normaliai, ismirko irgi lyg gerai, taciau > padejus kad nuvarvetu/apdziutu per pusdieni apgliaunijo :( > nusprendziau kad siame etape, kita karta, naudosiu priverstine > ventiliacija... > >