Tema: Re: basturmos gaminimas
Autorius: a
Data: 2009-09-21 08:24:28
ShowmanaZ formulated on šeštadienis :
> Vakar ir aš radau ožragės, pasiėmiau jaučio vidinės išpjovos ir užsisūdžiau. 
> Jei kam pagelbės, tai viskas pirkta Kaune, Šilainių turguje. Mėsytės galima 
> rast tolimam kampe esančiose dviejose parduotuvėlėse (Norfos pusėje), kur 
> jautiena prekiauja, jei nėra vietoj galima užsisakyt. Ožragės pirkautame 
> pačiame praėjime tik turgaus pusėje esančioje prieskonių parduotuvėlėje, ten 
> pat beje pirkom ir cinamono lazdelių ir vanilės ankštį.
> Klausimas jau banžiusiems gamint: vakar padėjau (dar įtryniau ir apibarsčiau) 
> išpjovą ant sausos akmens druskos, normalų sausą gabaliuką, šį rytą norėjau 
> apverst, žiūriu - viskas tyvuliuoja. Skystis apsėmęs druską inde. Ir jum taip 
> buvo? Čia normalu? Aš išpyliau tą druską su skysčiu ir supyliau šviežios, 
> žiūrėsim kaip bus toliau.
> Kažkaip nejučia šovė galvon mintis apie sušpricuotą mėsą...

viskas normaliai, druska is mesos isvaro skysti, t.p. ten buvo mesos 
"sultys"