PliuShiniS laid this down on his screen : > As cia buvau ta foruma inicijaves apie basturma. Tai va maniske basturma dar > vytinasi, bet 1 gabaleli kuris ploniausias buvo jau karstavojau, tai mano > nuomone gavosi netgi labai neblogai, sveciai net nepatikejo kad namudines > gamybos delikatesas :) > > Ka galiu patarti, svarbiausia pajamti ne kazkokios ten jautienos nuoraizu o > buten ispjova, nes ten pati geriausia mesyte siam delikatesui paruosti (tiesa > kaina biski kandziojas 50 lt/kg). Ta ispjova padalinau i 3 dalis ir > uzsudziau, (daug druskos, keletas trintu lauro lapu, dideli sauksta cukraus) > mesa nusausinama , dedama i nerudyjanti bliuda ir uzberiama druskos misiniu. > Taip mesyte laikiau 10 dienu kasdien apversdamas kad tolygiai viskas > issisudytu ir atiduotu vandeni. Po 10 dienu mesa isimama is to surymo, gerai > nuplaunama ir merkiama i svaraus vandens bliuda, kad atiduotu druskos > pertekliu. Reiketu laikyti apie pora dienu, pakankamai daznai pakeiciant va iki cia kaiptik taip ir dariau. > vandeni sveiziu ir apverciant mesa. Sekanciam etape rekomenduoju mesa > apdziovinti popieriniu ranksluosciu pagalba (bent jau as taip dariau, > dziovinaimas vyko apie pusdieni, vis pamaigant popieriumi kad atiduodtu kuo o va cia - tiesiog palikau pakabinta... kogero tai buvo viena is klaidu. kita klaida - mesos gabalo dydis, pas mane vienas mazdaug rankos storio gabalas. kogero reikia zymiai plonesniais gabaliukais daryt...?