Tema: Re: basturmos gaminimas
Autorius: a
Data: 2009-09-10 16:57:07
PliuShiniS laid this down on his screen :
> As cia buvau ta foruma inicijaves apie basturma. Tai va maniske basturma dar 
> vytinasi, bet 1 gabaleli kuris ploniausias buvo jau karstavojau, tai mano 
> nuomone gavosi netgi labai neblogai, sveciai net nepatikejo kad namudines 
> gamybos delikatesas :)
>
> Ka galiu patarti, svarbiausia pajamti ne kazkokios ten jautienos nuoraizu o 
> buten ispjova, nes ten pati geriausia mesyte siam delikatesui paruosti (tiesa 
> kaina biski kandziojas 50 lt/kg). Ta ispjova padalinau i 3 dalis ir 
> uzsudziau, (daug druskos, keletas trintu lauro lapu, dideli sauksta cukraus) 
> mesa nusausinama , dedama i nerudyjanti bliuda  ir uzberiama druskos misiniu. 
> Taip mesyte laikiau 10 dienu kasdien apversdamas kad tolygiai viskas 
> issisudytu ir atiduotu vandeni. Po 10 dienu mesa isimama is to surymo, gerai 
> nuplaunama ir merkiama i svaraus vandens bliuda, kad atiduotu druskos 
> pertekliu. Reiketu laikyti apie pora dienu, pakankamai daznai pakeiciant 

va iki cia kaiptik taip ir dariau.


> vandeni sveiziu ir apverciant mesa. Sekanciam etape rekomenduoju mesa 
> apdziovinti popieriniu ranksluosciu pagalba (bent jau as taip dariau, 
> dziovinaimas vyko apie pusdieni, vis pamaigant popieriumi kad atiduodtu kuo 

o va cia - tiesiog palikau pakabinta... kogero tai buvo viena is 
klaidu.
kita klaida - mesos gabalo dydis, pas mane vienas mazdaug rankos storio 
gabalas. kogero reikia zymiai plonesniais gabaliukais daryt...?