Tema: Re: basturmos gaminimas
Autorius: LB
Data: 2009-09-21 13:28:27
tyvuliuot neturetu... visgi jautiena. bet druska suslapt turi
LB

"a" <a@.a> wrote in message news:mn.a9fb7d9916bfd1e6.91352@0a...
> ShowmanaZ formulated on šeštadienis :
>> Vakar ir aš radau ožragės, pasiėmiau jaučio vidinės išpjovos ir 
>> užsisūdžiau. Jei kam pagelbės, tai viskas pirkta Kaune, Šilainių turguje. 
>> Mėsytės galima rast tolimam kampe esančiose dviejose parduotuvėlėse 
>> (Norfos pusėje), kur jautiena prekiauja, jei nėra vietoj galima 
>> užsisakyt. Ožragės pirkautame pačiame praėjime tik turgaus pusėje 
>> esančioje prieskonių parduotuvėlėje, ten pat beje pirkom ir cinamono 
>> lazdelių ir vanilės ankštį.
>> Klausimas jau banžiusiems gamint: vakar padėjau (dar įtryniau ir 
>> apibarsčiau) išpjovą ant sausos akmens druskos, normalų sausą gabaliuką, 
>> šį rytą norėjau apverst, žiūriu - viskas tyvuliuoja. Skystis apsėmęs 
>> druską inde. Ir jum taip buvo? Čia normalu? Aš išpyliau tą druską su 
>> skysčiu ir supyliau šviežios, žiūrėsim kaip bus toliau.
>> Kažkaip nejučia šovė galvon mintis apie sušpricuotą mėsą...
>
> viskas normaliai, druska is mesos isvaro skysti, t.p. ten buvo mesos 
> "sultys"
>
>