skanumelis "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message news:h88vtt$6gn$1@trimpas.omnitel.net... > Aš pati nedariau, bet va kaip žmogus darė, truputį eretiškai :) čia citata > iš skype: > > Pasidariau kokį skanumyną, jautienos atraižų užsivytinau, nu gryna > basturma gavosi, skanu nenormaliai. > Pireš kelias savaites ir kiaulės užsivytinau, tai ne taip skanu, nors irgi > suėjo per 5 min kai chebrai ant stalo padėjau. > bet jautiena tai super skonis gavosi > Mėsą užsimarinuoji gausiai patinkančiais prieskoniais ir laikai taip > savaitę kasdien vis pamaigydama ir pavartydama > po to dedu šaldytuve ant pasidarytų grotelių ir taip vytinu apie dvi > savaites - nuo mėsos gabaliuko storio priklauso, kai jau matau, kad > pakankamai kieta - valgau > Vytinu šaldytuve arčiau ventiliacijos angelių > ai bijau aš musių > greičiau išdžiūtų natūraliai kambaryje, o išties tai reiktų lauke vytinti > į marlių suvyniotą. Bet aš kartą taip visą partiją vytintos žuvies > praradau, musės apkakojo ir vien dzykjai gavosi. tai neberizikuoju > O įdomumo dėlei kiekvieną partiją darau su vis kitais preiskoniais. > Aš tai tikslių normų nežinau, nes visada viską darau "iš akies", bet > gausiai, visada ragauju, jei manau, kad mažoka - dar kartą pasūdau. šiaip > kai paprieskoninu tai mėsa pati paleidžia šiek tiek skysčio, bet > papildomai tikrai nieko nepilu, viskas puikiai įsigeria. > http://s44.radikal.ru/i104/0908/2f/b4147bb2dc3c.jpg Čia taip aš savo > mėsą vytinu šaldytuve, nes pakabinti jos neturiu vietos. > > > > "a" <a@a.a> wrote in message news:h88nff$skp$1@trimpas.omnitel.net... >> sveiki, >> >> neperseniausiai buvo diskusija apie basturmos gaminima, gal kasnors galit >> papasakoti kokie tarpiniai rezultatai? >> >> man deja nepasiseke - isudziau normaliai, ismirko irgi lyg gerai, taciau >> padejus kad nuvarvetu/apdziutu per pusdieni apgliaunijo :( >> nusprendziau kad siame etape, kita karta, naudosiu priverstine >> ventiliacija... >> >>