Tema: Re: basturmos gaminimas
Autorius: trulia
Data: 2009-09-10 08:09:41
skanumelis
"Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message 
news:h88vtt$6gn$1@trimpas.omnitel.net...
> Aš pati nedariau, bet va kaip žmogus darė, truputį eretiškai :) čia citata 
> iš skype:
>
> Pasidariau kokį skanumyną, jautienos atraižų užsivytinau, nu gryna 
> basturma gavosi, skanu nenormaliai.
> Pireš kelias savaites ir kiaulės užsivytinau, tai ne taip skanu, nors irgi 
> suėjo per 5 min kai chebrai ant stalo padėjau.
> bet jautiena tai super skonis gavosi
> Mėsą užsimarinuoji gausiai patinkančiais prieskoniais ir laikai taip 
> savaitę kasdien vis pamaigydama ir pavartydama
> po to dedu šaldytuve ant pasidarytų grotelių ir taip vytinu apie dvi 
> savaites - nuo mėsos gabaliuko storio priklauso, kai jau matau, kad 
> pakankamai kieta - valgau
> Vytinu šaldytuve arčiau ventiliacijos angelių
> ai bijau aš musių
> greičiau išdžiūtų natūraliai kambaryje, o išties tai reiktų lauke vytinti 
> į marlių suvyniotą. Bet aš kartą taip visą partiją vytintos žuvies 
> praradau, musės apkakojo ir vien dzykjai gavosi. tai neberizikuoju
> O įdomumo dėlei kiekvieną partiją darau su vis kitais preiskoniais.
> Aš tai tikslių normų nežinau, nes visada viską darau "iš akies", bet 
> gausiai, visada ragauju, jei manau, kad mažoka - dar kartą pasūdau. šiaip 
> kai paprieskoninu tai mėsa pati paleidžia šiek tiek skysčio, bet 
> papildomai tikrai nieko nepilu, viskas puikiai įsigeria.
> http://s44.radikal.ru/i104/0908/2f/b4147bb2dc3c.jpg    Čia taip aš savo 
> mėsą vytinu šaldytuve, nes pakabinti jos neturiu vietos.
>
>
>
> "a" <a@a.a> wrote in message news:h88nff$skp$1@trimpas.omnitel.net...
>> sveiki,
>>
>> neperseniausiai buvo diskusija apie basturmos gaminima, gal kasnors galit
>> papasakoti kokie tarpiniai rezultatai?
>>
>> man deja nepasiseke - isudziau normaliai, ismirko irgi lyg gerai, taciau
>> padejus kad nuvarvetu/apdziutu per pusdieni apgliaunijo :(
>> nusprendziau kad siame etape, kita karta, naudosiu priverstine
>> ventiliacija...
>>
>>