Gaidžio subinė tai šiais laikais jau ne atliekos, o delikatesas (gal).... :) Na, ir tam tikra prasme, taip. Kaip jau rašiau kitam poste - atliekos ne todėl, kad atliko nesuvalgytos, o tiesiog mažiau vertingos, nuo kitų patiekalų gaminimo atlikusios produktų (tikriausiai pagrindinai skerdienos) dalys. ALORA schrieb: > greičiausia. Bet paprastai pirminės reikšmės yra reikšmės, o galutinės - > variantai. > Atliekų tai ten nėra, ar tu čia apie gaidžio subinę? :) Mano tėtukas iš > Žemaitijos, turbūt todėl aš ir žinojau kruopinį-žirninį variantą. > Paspirgintą kopūstienę, beje, jis irgi virdavo, bet tai nebuvo šiupinys > > "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message > news:hg3loh$nmb$1@trimpas.omnitel.net... >> Bet ten prie tolesnių pozicijų yra ir sriuba, ir atliekos :))) >> >> Gal čia nuo regiono priklauso, ką žmonės šiupiniu vadino. >> >