pamirsai litra acto :) "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message news:hifaeh$cdp$1@trimpas.omnitel.net... > Receptas taip sakoma artimas lietuviskai kinieciu virtuvei :) tai manau > kinai galit net neskaityti :D > > Baltuju kinisku grybu, Kreveciu ir Vistienos Astri Sriuba > > Kaiciame dideli puoda. Uzvirus H2O, dedame kubeliais supjaustyta visitenos > krutinele (200-300gr). Imame rauksletus baltuosius kiniskus grybus (nors > sakoma ir Liet. tokie auga, bet i raudonaja knyga itraukti tad skinti > nevalia http://lt.wikipedia.org/wiki/Kop%C5%ABstgalvis_rauk%C5%A1lius ), > as 1 kartui naudoju puse pakuotes grybu, ten berods 100 gr gaunasi. Juos > uzmerkiu kad isbrinktu inde salto vandens 15-20 min, tada isimu nusausinu > ir susmulkines dedu i puoda. Verdame 20-30 min. Dedame i puoda kapotu > raudonu cili pipiru (as naudoju savo namie augintus atominius tai uztenka > 1 pipiriuko dideliam puodui, jis biski pakapoju kad geriau atiduotu > aromata ir astruma). Tada dedame apie 100 gr lukstentu kreveciu (as naudou > saldytas, reik jas atsildyti ir islukstenti, bet su jomis skaniau gaunasi > nei tos kur surime indeliuose buna). Viska paverdam dar apie 5 min, tada > dedame krakmolo nes sriuba turi buti tirsta kaip poskistis kisielius > (krakmolas istirpinamas saltam vandeni ir po biskuti pilamas i puoda > pastoviai maisant), bet nepersistenkit su krakmolu nes uzmusit visu kitu > ingridientu skoni. Viska gerai ismaisom ir Bon Apetit ! >