Tema: Re: kiniska sriuba
Autorius: Budulis
Data: 2010-01-11 21:23:31
ups... sojos padazas, bl...


"Budulis" <wacher_trint_@takas.lt> wrote in message 
news:hiftpt$3f6$1@trimpas.omnitel.net...
> he he
> vat kaip tik sldziarugste kinietiska vistienos sriuba i verdu.
> vistiena, pipiru chili misinys (siaip nedziovinti pipirai kur kas geriau)
> imbieras, poras, balti grybai, ryziu actas,
> kukuruzu krakmolas ir solos padazas.
> gaunasi labai gardziai.
>
> "roniz" <roniz@mail.lt> wrote in message 
> news:hifsub$2fn$1@trimpas.omnitel.net...
>> ir gliukogenomato :)
>>
>>
>> "zukauskas" <zukauskas@mindaugas.lt> parašė naujienų 
>> news:hifncl$sav$1@trimpas.omnitel.net...
>>> pamirsai litra acto :)
>>>
>>> "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message 
>>> news:hifaeh$cdp$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Receptas taip sakoma artimas lietuviskai kinieciu virtuvei :) tai manau 
>>>> kinai galit net neskaityti :D
>>>>
>>>> Baltuju kinisku grybu, Kreveciu ir Vistienos Astri Sriuba
>>>>
>>>> Kaiciame dideli puoda. Uzvirus H2O, dedame kubeliais supjaustyta 
>>>> visitenos krutinele (200-300gr). Imame rauksletus baltuosius kiniskus 
>>>> grybus (nors sakoma ir Liet. tokie auga, bet i raudonaja knyga itraukti 
>>>> tad skinti nevalia 
>>>> http://lt.wikipedia.org/wiki/Kop%C5%ABstgalvis_rauk%C5%A1lius ), as 1 
>>>> kartui naudoju puse pakuotes grybu, ten berods 100 gr gaunasi. Juos 
>>>> uzmerkiu kad isbrinktu inde salto vandens 15-20 min, tada isimu 
>>>> nusausinu ir susmulkines dedu i puoda. Verdame 20-30 min. Dedame i 
>>>> puoda kapotu raudonu cili pipiru (as naudoju savo namie augintus 
>>>> atominius tai uztenka 1 pipiriuko dideliam puodui, jis biski pakapoju 
>>>> kad geriau atiduotu aromata ir astruma). Tada dedame apie 100 gr 
>>>> lukstentu kreveciu (as naudou saldytas, reik jas atsildyti ir 
>>>> islukstenti, bet su jomis skaniau gaunasi nei tos kur surime indeliuose 
>>>> buna). Viska paverdam dar apie 5 min, tada dedame krakmolo nes sriuba 
>>>> turi buti tirsta kaip poskistis kisielius (krakmolas istirpinamas 
>>>> saltam vandeni ir po biskuti pilamas i puoda pastoviai maisant), bet 
>>>> nepersistenkit su krakmolu nes uzmusit visu kitu ingridientu skoni. 
>>>> Viska gerai ismaisom ir Bon Apetit !
>>>>
>>>
>>>
>