Tema: Re: kiniska sriuba
Autorius: Gipsas
Data: 2010-01-18 11:08:51
na ka gi..pabandziau sita recepta...Isvados:
1. Labai prasta prekine ishvaizda...(balsvame skystyje plaukiojantys ale 
kopustai ne kopustai), paciam valgyti gal ir nieko, bet svechiams galima 
gerokai "pataisyti" apetita..:)
2. Labai ashtru (vieno ilgo raudonojo pipiro buvo kiek per daug, kita karta 
deciau puse);
3. Kazkokia truputi preskoka, truksta "skonio", ipylus gero sojos padazho 
skonis , gerokai pasitaise...



"PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message 
news:hifaeh$cdp$1@trimpas.omnitel.net...
> Receptas taip sakoma artimas lietuviskai kinieciu virtuvei :) tai manau 
> kinai galit net neskaityti :D
>
> Baltuju kinisku grybu, Kreveciu ir Vistienos Astri Sriuba
>
> Kaiciame dideli puoda. Uzvirus H2O, dedame kubeliais supjaustyta visitenos 
> krutinele (200-300gr). Imame rauksletus baltuosius kiniskus grybus (nors 
> sakoma ir Liet. tokie auga, bet i raudonaja knyga itraukti tad skinti 
> nevalia http://lt.wikipedia.org/wiki/Kop%C5%ABstgalvis_rauk%C5%A1lius ), 
> as 1 kartui naudoju puse pakuotes grybu, ten berods 100 gr gaunasi. Juos 
> uzmerkiu kad isbrinktu inde salto vandens 15-20 min, tada isimu nusausinu 
> ir susmulkines dedu i puoda. Verdame 20-30 min. Dedame i puoda kapotu 
> raudonu cili pipiru (as naudoju savo namie augintus atominius tai uztenka 
> 1 pipiriuko dideliam puodui, jis biski pakapoju kad geriau atiduotu 
> aromata ir astruma). Tada dedame apie 100 gr lukstentu kreveciu (as naudou 
> saldytas, reik jas atsildyti ir islukstenti, bet su jomis skaniau gaunasi 
> nei tos kur surime indeliuose buna). Viska paverdam dar apie 5 min, tada 
> dedame krakmolo nes sriuba turi buti tirsta kaip poskistis kisielius 
> (krakmolas istirpinamas saltam vandeni ir po biskuti pilamas i puoda 
> pastoviai maisant), bet nepersistenkit su krakmolu nes uzmusit visu kitu 
> ingridientu skoni. Viska gerai ismaisom ir Bon Apetit !
>