Tema: Re: kiniska sriuba
Autorius: PliuShiniS
Data: 2010-01-19 10:24:32
nu tai kas be ko, sojos padazas bei kiti padazai pagal defolta eina i 
sriubos lekste pries valgi :) o del astrumo :) tai kam tu iskart visa pipira 
sudejai, dek po truputi paragauk, jei mazai dadek :) tikiu kad atomine tokia 
kai pasidarei tai ir neskanu buvo, nes apart ugnies burnoi nieko nepajutai 
:)
"Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> parase naujienu 
pranesime:hj18f3$tf5$1@trimpas.omnitel.net...
> na ka gi..pabandziau sita recepta...Isvados:
> 1. Labai prasta prekine ishvaizda...(balsvame skystyje plaukiojantys ale 
> kopustai ne kopustai), paciam valgyti gal ir nieko, bet svechiams galima 
> gerokai "pataisyti" apetita..:)
> 2. Labai ashtru (vieno ilgo raudonojo pipiro buvo kiek per daug, kita 
> karta deciau puse);
> 3. Kazkokia truputi preskoka, truksta "skonio", ipylus gero sojos padazho 
> skonis , gerokai pasitaise...
>
>
>
> "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message 
> news:hifaeh$cdp$1@trimpas.omnitel.net...
>> Receptas taip sakoma artimas lietuviskai kinieciu virtuvei :) tai manau 
>> kinai galit net neskaityti :D
>>
>> Baltuju kinisku grybu, Kreveciu ir Vistienos Astri Sriuba
>>
>> Kaiciame dideli puoda. Uzvirus H2O, dedame kubeliais supjaustyta 
>> visitenos krutinele (200-300gr). Imame rauksletus baltuosius kiniskus 
>> grybus (nors sakoma ir Liet. tokie auga, bet i raudonaja knyga itraukti 
>> tad skinti nevalia 
>> http://lt.wikipedia.org/wiki/Kop%C5%ABstgalvis_rauk%C5%A1lius ), as 1 
>> kartui naudoju puse pakuotes grybu, ten berods 100 gr gaunasi. Juos 
>> uzmerkiu kad isbrinktu inde salto vandens 15-20 min, tada isimu nusausinu 
>> ir susmulkines dedu i puoda. Verdame 20-30 min. Dedame i puoda kapotu 
>> raudonu cili pipiru (as naudoju savo namie augintus atominius tai uztenka 
>> 1 pipiriuko dideliam puodui, jis biski pakapoju kad geriau atiduotu 
>> aromata ir astruma). Tada dedame apie 100 gr lukstentu kreveciu (as 
>> naudou saldytas, reik jas atsildyti ir islukstenti, bet su jomis skaniau 
>> gaunasi nei tos kur surime indeliuose buna). Viska paverdam dar apie 5 
>> min, tada dedame krakmolo nes sriuba turi buti tirsta kaip poskistis 
>> kisielius (krakmolas istirpinamas saltam vandeni ir po biskuti pilamas i 
>> puoda pastoviai maisant), bet nepersistenkit su krakmolu nes uzmusit visu 
>> kitu ingridientu skoni. Viska gerai ismaisom ir Bon Apetit !
>>
>