Tema: Re: kiniska sriuba
Autorius: Justas
Data: 2010-01-19 11:39:49
reikt nustot galvot, kad aitrumas = ugnis
pasiekus rimta aitrumo lygi pasijaucia idomus skoniai

2010-01-19 10:24, PliuShiniS rašė:
> nu tai kas be ko, sojos padazas bei kiti padazai pagal defolta eina i 
> sriubos lekste pries valgi :) o del astrumo :) tai kam tu iskart visa pipira 
> sudejai, dek po truputi paragauk, jei mazai dadek :) tikiu kad atomine tokia 
> kai pasidarei tai ir neskanu buvo, nes apart ugnies burnoi nieko nepajutai 
> :)
> "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> parase naujienu 
> pranesime:hj18f3$tf5$1@trimpas.omnitel.net...
>> na ka gi..pabandziau sita recepta...Isvados:
>> 1. Labai prasta prekine ishvaizda...(balsvame skystyje plaukiojantys ale 
>> kopustai ne kopustai), paciam valgyti gal ir nieko, bet svechiams galima 
>> gerokai "pataisyti" apetita..:)
>> 2. Labai ashtru (vieno ilgo raudonojo pipiro buvo kiek per daug, kita 
>> karta deciau puse);
>> 3. Kazkokia truputi preskoka, truksta "skonio", ipylus gero sojos padazho 
>> skonis , gerokai pasitaise...
>>
>>
>>
>> "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message 
>> news:hifaeh$cdp$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Receptas taip sakoma artimas lietuviskai kinieciu virtuvei :) tai manau 
>>> kinai galit net neskaityti :D
>>>
>>> Baltuju kinisku grybu, Kreveciu ir Vistienos Astri Sriuba
>>>
>>> Kaiciame dideli puoda. Uzvirus H2O, dedame kubeliais supjaustyta 
>>> visitenos krutinele (200-300gr). Imame rauksletus baltuosius kiniskus 
>>> grybus (nors sakoma ir Liet. tokie auga, bet i raudonaja knyga itraukti 
>>> tad skinti nevalia 
>>> http://lt.wikipedia.org/wiki/Kop%C5%ABstgalvis_rauk%C5%A1lius ), as 1 
>>> kartui naudoju puse pakuotes grybu, ten berods 100 gr gaunasi. Juos 
>>> uzmerkiu kad isbrinktu inde salto vandens 15-20 min, tada isimu nusausinu 
>>> ir susmulkines dedu i puoda. Verdame 20-30 min. Dedame i puoda kapotu 
>>> raudonu cili pipiru (as naudoju savo namie augintus atominius tai uztenka 
>>> 1 pipiriuko dideliam puodui, jis biski pakapoju kad geriau atiduotu 
>>> aromata ir astruma). Tada dedame apie 100 gr lukstentu kreveciu (as 
>>> naudou saldytas, reik jas atsildyti ir islukstenti, bet su jomis skaniau 
>>> gaunasi nei tos kur surime indeliuose buna). Viska paverdam dar apie 5 
>>> min, tada dedame krakmolo nes sriuba turi buti tirsta kaip poskistis 
>>> kisielius (krakmolas istirpinamas saltam vandeni ir po biskuti pilamas i 
>>> puoda pastoviai maisant), bet nepersistenkit su krakmolu nes uzmusit visu 
>>> kitu ingridientu skoni. Viska gerai ismaisom ir Bon Apetit !
>>>
> 
>