skerstuviu niekada valgyt neteko? Kada valgoma tai kas dar pries 2-3 valandas kriuksejo, o mesa dedama i puoda/keptuve dar nebuna spejusi net atsalti... kaime anksciau pastoviai budavo (kol seneliai augino savus parsus), daugeliui skanu, bet man vien nuo kvapo supykindavo, dar kokias 2-3 dienas i mesa net ziuret negaledavau... "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message news:hs3ese$93b$1@trimpas.omnitel.net... > Ai nežinau kodėl, bet faktas. > neseniai pirkau ketvirtį paršo, skersto prieš 12 val ir per naktį atvėsinto. Tai tą pačią dieną gamintos mėsos kvapas buvo visai ne delikatesinis, o kitą dieną jau viskas gerai. > > "Budulis" <wacher_@takas.lt> wrote in message news:hs218a$dlk$1@trimpas.omnitel.net... >>a syta, kodel taip ? >> gi parshukas para atsistovi, atvesta ir gerai. >> >> "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message >> news:hs20j4$d4t$1@trimpas.omnitel.net... >>> Žvėrieną tai būtinai reikia pakabinus vėsioj patalpoj palaikyt. >>> Ne ir bet kokia mėsa per šviežia yra negerai (pasirodo)... >>> >>> "ALORA" <fantazyja@ishseko.de> wrote in message >>> news:hs13jb$e7l$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> pagal idėją, ten turi išsiskirti pieno rūgštis, minkštinanti mėsą. >>>> Mano babcia seniau, pamenu, zuikius "pūdydavo". Bet neatsimenu, nuluptus >>>> ar >>>> su kailiu, bo labai žiauru būdavo. Žinau tik, kad kamaroj galva į apačią >>>> pakabindavo ir ne vieną dieną jis ten tabaluodavo. >>>> >>>> "tij�nas" <tijunas@gmail.com> wrote in message >>>> news:hs0vuk$8h7$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> gal pabuvus maiselyje suduso? tas kvapas greit pranyksta isemus i >>>>> "atvira >>>>> erdve" >>>>> >>>> >>>> >>