Tema: Re: Jautienos brandinimas
Autorius: pjezo
Data: 2010-05-09 00:49:26
skerstuviu niekada valgyt neteko?
Kada valgoma tai kas dar pries 2-3 valandas kriuksejo, o mesa dedama i puoda/keptuve dar nebuna spejusi net atsalti...

kaime anksciau pastoviai budavo (kol seneliai augino savus parsus), daugeliui skanu, bet man vien nuo kvapo supykindavo, dar kokias 2-3 dienas i mesa net ziuret negaledavau...



"Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message news:hs3ese$93b$1@trimpas.omnitel.net...
> Ai nežinau kodėl, bet faktas.
> neseniai pirkau ketvirtį paršo, skersto prieš 12 val ir per naktį atvėsinto. Tai tą pačią dieną gamintos mėsos kvapas buvo visai ne delikatesinis, o kitą dieną jau viskas gerai.
> 
> "Budulis" <wacher_@takas.lt> wrote in message news:hs218a$dlk$1@trimpas.omnitel.net...
>>a syta, kodel taip ?
>> gi parshukas para atsistovi, atvesta ir gerai.
>> 
>> "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message 
>> news:hs20j4$d4t$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Žvėrieną tai būtinai reikia pakabinus vėsioj patalpoj palaikyt.
>>> Ne ir bet kokia mėsa per šviežia yra negerai (pasirodo)...
>>>
>>> "ALORA" <fantazyja@ishseko.de> wrote in message 
>>> news:hs13jb$e7l$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> pagal idėją, ten turi išsiskirti pieno rūgštis, minkštinanti mėsą.
>>>> Mano babcia seniau, pamenu, zuikius "pūdydavo". Bet neatsimenu, nuluptus 
>>>> ar
>>>> su kailiu, bo labai žiauru būdavo. Žinau tik, kad kamaroj galva į apačią
>>>> pakabindavo ir ne vieną dieną jis ten tabaluodavo.
>>>>
>>>> "tij�nas" <tijunas@gmail.com> wrote in message
>>>> news:hs0vuk$8h7$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> gal pabuvus maiselyje suduso? tas kvapas greit pranyksta isemus i 
>>>>> "atvira
>>>>> erdve"
>>>>>
>>>>
>>>> 
>>