Skaitantiems rusiskai rekomenduoju: http://r-i-tochka.livejournal.com/51961.html http://r-i-tochka.livejournal.com/45626.html Autore su nuotraukomis raso apie mesa ir brandinima, raso kaip patikrinti, ar mesa jau "subrendo". Brandina 7-10 dienu. Pries kelis menesius viena akimi teko matyti Marco Pierre White kulinarine laida, kurioje jis pasakojo apie savo eksperimentus su kazkokiu nedideliu laukiniu pauksciu brandinimu. Tai ten ejo kalba apie brandinima savaitemis, dabar neprisimenu po kurio brandinimo laiko jis nutare, kad mesa galutinai supuvo ir netinka maistui, bet pamenu, kad man tas jo idealus brandinimo laikas (nepamenu tiksliai, bet kazkaip prilipo 21 diena, gal ir neteisingai) buvo jau didelis sokas. Jei kada kartos laida, tai pasistengsiu ja irasyti. O siaip tema labai idomi. Pati neturiu jokios patirties ir kazkaip bijau. Galvoje sukasi mintis "Is kur galiu zinoti, ar mesa dar tinkama?". Juk kai pagules, tai kvapelis atsiranda... O gal tai normalu ir nereikia bijoti to kvapo, arba jei laikyti taip marleje, kaip ana autore raso, tai ir neatsiranda? Tikrai bus idomu pasiklausyti apie kitu zmoniu patirti. O del ka tik paskerstu parsiuku ar versiuku (zemiau yra diskusija), tai visada leisdavo valgyti mesa kita diena (is karto vyrai tik kiauliu ausis kramsnodavo). Taip pat kita diena buvo gaminamos visos desros, skilandziai, tusonkes, sudomi kumpiai ir pan. Niekas nelaukdavo keliu dienu ir niekada negirdejau, kad lauktu. "Gipsas" <> wrote in message news:hs0q38$ufo$1@trimpas.omnitel.net... > Buvo pasirodziusi mintis, kad jei noirma tureti minksta, reikalingas > brandinimas. > > Taigi gal placiau papaskotumete kaip brandinama jautiena? :)