Obuolys duoda lengvumo, be to lenkai dar paskanina mairunu ,kartais cesnakais. Gerai pagmintas "smalec" su traskiais raugintais agurkeliais tikras geris :) Lenkijoje "smalec" yra nacionalinis patiekalas ir gaminamas ne is sonines (sonines tik dalis), o is svieziu nesudytu lasiniu - dazniausiai 2/3 lasiniu ir 1/3 sonines arba 50/50 (ziureti pagal sonines riebuma). Mesa reikia supjaustyti labai smulkiai (galima sumalti mesmale, bet su pjaustytais spirguciais skaniau), i storadugni puoda ipilti siek tiek vandens, sudeti lasinius ir taip lydyti ant mazos ugnies. Vanduo neleis pernelyg greitai pridegti/apskrusti, o po to tiesiog isgaruoja. Kai lasiniai beveik issilydo ir pradeda keisti spalva, imetama sonine, smulkiai pjaustyti svogunai ir obuoliai, bei prieskoniai - druska, pipirai, mairunai, kartais cesnakai. Ir dar viska palaiko apie 10-20 min. Viskas turi lengvai apskrusti, kitaip svogunai bus kartus, o spirguciai kieti. Nuimti leisti kiek atvesti , perpilti i stiklainius, pastatyti saltai, leisti bent viena diena subresti. Jei buvo gamintas su obuoliais, tai jo laikymo laikas yra trumpesnis. "trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message news:io0qe3$56i$1@trimpas.omnitel.net... | As cia dar pšekiškus receptus ziurejau kai jie daro smalec (subj) tai | anie erodai ten deda OBUOLY pjaustyta, gal kam yr teke ragauti? Kazin ka | tas obuolys priduoda ir is viso kam jis ten. | | | Seitan wrote: | > patikrintas variantas, - imi kiauliuko shonine, papoji smilkiai, meti I | > keptuve, lydai, kol beveik neliks tauku. metu smuliai kapotus svogunus, | > druska ir juodus maltus piprus. paskrudini kokias 5min. dedi I inda ir | > shaldai kambario temperaturoje. tada dedi I shaldytuva. paskui tepi ant | > duonos ir valgai su marinuotu agurku. | > | > | > "trickyvic" wrote in message news:inve8e$2t8$1@trimpas.omnitel.net... | > | > Sveiki, gal kas galit pasidalinti PATIKRINTU metodu, kaip gaminasi | > tepami spirgiai ar skvarkes ar kas kaip juos vadina. | > Ty kokia kriukses dali imti ( sakykim papilve riebi tiktu?) prieskoniai | > ir ttt.