Norejau gerbiamos Dautartes paklausti ar galima sitam reikalui panaudoti kiaules papilve ? Dautarte wrote: > Obuolys duoda lengvumo, be to lenkai dar paskanina mairunu ,kartais > cesnakais. Gerai pagmintas "smalec" su traskiais raugintais agurkeliais > tikras geris :) Lenkijoje "smalec" yra nacionalinis patiekalas ir gaminamas > ne is sonines (sonines tik dalis), o is svieziu nesudytu lasiniu - > dazniausiai 2/3 lasiniu ir 1/3 sonines arba 50/50 (ziureti pagal sonines > riebuma). Mesa reikia supjaustyti labai smulkiai (galima sumalti mesmale, > bet su pjaustytais spirguciais skaniau), i storadugni puoda ipilti siek tiek > vandens, sudeti lasinius ir taip lydyti ant mazos ugnies. Vanduo neleis > pernelyg greitai pridegti/apskrusti, o po to tiesiog isgaruoja. Kai lasiniai > beveik issilydo ir pradeda keisti spalva, imetama sonine, smulkiai pjaustyti > svogunai ir obuoliai, bei prieskoniai - druska, pipirai, mairunai, kartais > cesnakai. Ir dar viska palaiko apie 10-20 min. Viskas turi lengvai > apskrusti, kitaip svogunai bus kartus, o spirguciai kieti. Nuimti leisti > kiek atvesti , perpilti i stiklainius, pastatyti saltai, leisti bent viena > diena subresti. Jei buvo gamintas su obuoliais, tai jo laikymo laikas yra > trumpesnis. > > > "trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message > news:io0qe3$56i$1@trimpas.omnitel.net... > | As cia dar pšekiškus receptus ziurejau kai jie daro smalec (subj) tai > | anie erodai ten deda OBUOLY pjaustyta, gal kam yr teke ragauti? Kazin ka > | tas obuolys priduoda ir is viso kam jis ten. > | > | > | Seitan wrote: > | > patikrintas variantas, - imi kiauliuko shonine, papoji smilkiai, meti I > | > keptuve, lydai, kol beveik neliks tauku. metu smuliai kapotus svogunus, > | > druska ir juodus maltus piprus. paskrudini kokias 5min. dedi I inda ir > | > shaldai kambario temperaturoje. tada dedi I shaldytuva. paskui tepi ant > | > duonos ir valgai su marinuotu agurku. > | > > | > > | > "trickyvic" wrote in message news:inve8e$2t8$1@trimpas.omnitel.net... > | > > | > Sveiki, gal kas galit pasidalinti PATIKRINTU metodu, kaip gaminasi > | > tepami spirgiai ar skvarkes ar kas kaip juos vadina. > | > Ty kokia kriukses dali imti ( sakykim papilve riebi tiktu?) prieskoniai > | > ir ttt. >