spirgIAI - būdavo stambiai maltų ar pjaustytų taukų lydymo pasekmė. Lašinių nedėdavo. Būdavo inkstus įmeta lydymo metu, bet aš nevalgydavau. Taukus nusemdavo į puodynes. Tirščiai būdavo paskaninami druska maltais pipirais ir laužytais lauro lapais, atšaldomi ir tepami ant duonos, o kartais prie cepelinų. Pastariesiems dažniau naudodavo rūkytus lašinius su svogūnais ir vadindavo SPIRGUČIAIS. Jurbarko rajonas. Jei neklystu dabar Karmėlavoje prie tų didelių cepelinų irgi dažniausiai būna spirgIAI. "trickyvic" <meilas@meilas.lt> parašė naujienų news:inve8e$2t8$1@trimpas.omnitel.net... > Sveiki, gal kas galit pasidalinti PATIKRINTU metodu, kaip gaminasi tepami > spirgiai ar skvarkes ar kas kaip juos vadina. > Ty kokia kriukses dali imti ( sakykim papilve riebi tiktu?) prieskoniai ir > ttt.