Pati tik karta gaminau - skanu, bet perdaug riebalu, todel valgau tik pas ka nors t.y. retkarciais ;) As laikiausi draugiu nurodymu ir ejau klasikiniu keliu - gaminau 50/50 su sonine. Tiesa sakant, papilves net nemaciau parduotuveje. Bet manau, kad galima. Nesvarbu is kokios dalies gaminame, visada reikia stengtis, kad "liesa" mesa patektu i puoda kuo veliau - idealiai pabaigoje su svogunais ir prieskoniais, kitaip ji labai issauseja ir sukieteja. "trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message news:io15eh$l7g$2@trimpas.omnitel.net... | Norejau gerbiamos Dautartes paklausti ar galima sitam reikalui panaudoti | kiaules papilve ? | | Dautarte wrote: | > Obuolys duoda lengvumo, be to lenkai dar paskanina mairunu ,kartais | > cesnakais. Gerai pagmintas "smalec" su traskiais raugintais agurkeliais | > tikras geris :) Lenkijoje "smalec" yra nacionalinis patiekalas ir gaminamas | > ne is sonines (sonines tik dalis), o is svieziu nesudytu lasiniu - | > dazniausiai 2/3 lasiniu ir 1/3 sonines arba 50/50 (ziureti pagal sonines | > riebuma). Mesa reikia supjaustyti labai smulkiai (galima sumalti mesmale, | > bet su pjaustytais spirguciais skaniau), i storadugni puoda ipilti siek tiek | > vandens, sudeti lasinius ir taip lydyti ant mazos ugnies. Vanduo neleis | > pernelyg greitai pridegti/apskrusti, o po to tiesiog isgaruoja. Kai lasiniai | > beveik issilydo ir pradeda keisti spalva, imetama sonine, smulkiai pjaustyti | > svogunai ir obuoliai, bei prieskoniai - druska, pipirai, mairunai, kartais | > cesnakai. Ir dar viska palaiko apie 10-20 min. Viskas turi lengvai | > apskrusti, kitaip svogunai bus kartus, o spirguciai kieti. Nuimti leisti | > kiek atvesti , perpilti i stiklainius, pastatyti saltai, leisti bent viena | > diena subresti. Jei buvo gamintas su obuoliais, tai jo laikymo laikas yra | > trumpesnis. | > | > | > "trickyvic" <meilas@meilas.lt> wrote in message | > news:io0qe3$56i$1@trimpas.omnitel.net... | > | As cia dar pšekiškus receptus ziurejau kai jie daro smalec (subj) tai | > | anie erodai ten deda OBUOLY pjaustyta, gal kam yr teke ragauti? Kazin ka | > | tas obuolys priduoda ir is viso kam jis ten. | > | | > | | > | Seitan wrote: | > | > patikrintas variantas, - imi kiauliuko shonine, papoji smilkiai, meti I | > | > keptuve, lydai, kol beveik neliks tauku. metu smuliai kapotus svogunus, | > | > druska ir juodus maltus piprus. paskrudini kokias 5min. dedi I inda ir | > | > shaldai kambario temperaturoje. tada dedi I shaldytuva. paskui tepi ant | > | > duonos ir valgai su marinuotu agurku. | > | > | > | > | > | > "trickyvic" wrote in message news:inve8e$2t8$1@trimpas.omnitel.net... | > | > | > | > Sveiki, gal kas galit pasidalinti PATIKRINTU metodu, kaip gaminasi | > | > tepami spirgiai ar skvarkes ar kas kaip juos vadina. | > | > Ty kokia kriukses dali imti ( sakykim papilve riebi tiktu?) prieskoniai | > | > ir ttt. | >