Mano mociute sekmingai virdavo Kaune... Tiesa, kilus is Aukstaitijos ji... 2011.04.12 12:36, Dautarte rašė: > Kulinarine kelione po Lietuva kol kas dar tik svajone, gal kada nors... > Gimines gyvena Sirvintu ir Vilniaus rajonuose, gal tai vietine "nemada". > Nezinau. Bet tokius spirgius, apie kokius kalbame t.y. specialiai gamintas > patiekalas, o ne salutinis, pirma karta paragvau Lenkijoje. > > "trickyvic"<meilas@meilas.lt> wrote in message > news:io15cm$l7g$1@trimpas.omnitel.net... > | Lygiai toks pats variantas ir su manim. > | > | Edvinas wrote: > |> 2011-04-12 11:52, Dautarte rašė: > |>> Kaip pas vokiecius nezinau. Bet Lietuvoje kazkaip nepastebejau kazkokio > |>> didelio aziotazo del spirgiu ir niekada neteko ju ragauti, ar net > matyti > |>> savo akimis t.y. tokiu, apie kokius kalbame. Nei pries 20 metu, nei > |>> dabar. > |>> Kaimuose po kiaules skerdimo perdirba lasiniu likucius i taukus, bet > |>> likusiais spirguciais koses ar sriubas gardina, o ne valgo su duona. > |> > |> Mes kai pjaudavome kiaulę, darydavome spirgučius ir juos suvalgydavome > |> su duona... Nei lenkiškų, nei vokiškų šaknų mūsų giminėje nėra... > |> > -- MaRiUs Kaunas