riazenka sutinta. turetu gautis seip. riazenka yra isrugos sutintos, ane? svarbiausia, kad nebutu raugintas daiktas i kuri pili jogurto bakterijas. uat pasterizacijos piena reik imt, kad iogurtas neprarugtu. besidarant. seip galima daryt is su paprastu pienu, net ir nepasterizuotu, tikkad reikai det ~10 laipsniu rusi ir litras prasijogurtintu per kokias 2-3 dienas tik. "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:irnqfu$kn7$1@trimpas.omnitel.net... > aha, tai visgi su riaženka nebuvo toks blogas įtarimas :) > > "tranzoo" <laisku@nera.net> wrote in message > news:irngb4$5kl$1@trimpas.omnitel.net... >> varai i norfa (paskutinisyk mateu bazej) ir perki graikiska iogurta. >> bilekur perki zalia mu arba marge (gali ir bilekoki, tik nezinau kaip tau >> pavyks namie pasterizuot ji 130-150 temperatura ir atsaldyt ji iskart). >> vienam litrui pieno - ~200g iogurto. (paskui tiksliai pasidarysi pagal >> skoni) laikai 12-24 val kambary vesiai ir tamsiai. (geriausiai skliapas >> tinka). gauni iogurta, kuri patartina laikyt saldytuve. >> >> tai va. gauta iogrta skiedi mineraliniu vandeniu. vietinis armenas sako, >> kad geriau uz borzomi nieko ner, bet man asmeniskai labai tinka ir >> druskininku rasa. >> >> galima skiest ir vandeniu, pageidautina sulinio ar saltinio ir det >> idomesnes druskos - himalaju pvz. >> >> -- >> T >> >> >> "Yvl" <chiornyj@bumer.lt> wrote in message >> news:irlnj4$9bf$1@trimpas.omnitel.net... >>> vakar uzragavau. patiko. kaina nelabai patiko. kaip namie jy gamint? >>