kaiptik ytema shiand anikdot.ru rashe ;) - Вот чёрт! Топлёное молоко в холодильник поставить забыла. Сёма, ты будешь ряженку? "ALORA" wrote in message news:irrjts$h9$1@trimpas.omnitel.net... nu ne, riaženka yra kažkaip apdorojama karščiu, ko nedaroma jogurtui, ir tada įgauna savitą skonį. Ruskiai ant riaženkos pakuotės rašo молочное изделие из печи', kad ir ką tai reikštų. Riaženka geriama. O turkai turi tokio pat skonio vos ne peiliu pjaustomą geltoną jogurtą, kurio viršuje yra tokia plėvelė, kaip būna virinant pieną, o pagal sudėtį riebalo visai nedaug, nors konsistencija - kaip minkšto sviesto. Ir airanas būna tokio skonio. ta prasme, kažkuri airano rūšis. Bet tradicinis airanas yra jogurtas, vanduo ir druska. būna su prieskoniais. dėl mineralinio nežinau, galbūt, bet man neteko ragauti 'gazuoto" :) "bite" <raktazole@takas.lt> wrote in message news:irqns4$8oe$1@trimpas.omnitel.net... > Tiek riaženkos, tiek jogurto tirštumas tėra struktūros reikalas, manau. > Imkim kaimiška rūgpienį, jis pradžioj bus pjaustomas peiliu, bet suplakim > jį ir turėsim geriamą skystą. Matyt, bakterijos-mikronizmai berūgstant > "suriša", taip padarydami "tirštą", o išplakus suardome tai. > Turkiško jogurto nemačiau, negirdėjau, tai šie spėjimai tik pagal > analogiją su pažįstamais produktais, nes pati namie jogurtą gaminu ir > būtent taip, kaip nupasakojau, ir gaunasi. > Dėl šios priežasties, manau, ALORA, ir riaženką išskyrei iš kitų.