Dėkui, supratau, vaizdžiai, jaučiuos tarsi ragavusi ;) "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:irrjts$h9$1@trimpas.omnitel.net... > nu ne, riaženka yra kažkaip apdorojama karščiu, ko nedaroma jogurtui, ir > tada įgauna savitą skonį. Ruskiai ant riaženkos pakuotės rašo молочное > изделие из печи', kad ir ką tai reikštų. Riaženka geriama. O turkai turi > tokio pat skonio vos ne peiliu pjaustomą geltoną jogurtą, kurio viršuje > yra tokia plėvelė, kaip būna virinant pieną, o pagal sudėtį riebalo visai > nedaug, nors konsistencija - kaip minkšto sviesto. Ir airanas būna tokio > skonio. ta prasme, kažkuri airano rūšis. Bet tradicinis airanas yra > jogurtas, vanduo ir druska. būna su prieskoniais. dėl mineralinio nežinau, > galbūt, bet man neteko ragauti 'gazuoto" :) > > "bite" <raktazole@takas.lt> wrote in message > news:irqns4$8oe$1@trimpas.omnitel.net... >> Tiek riaženkos, tiek jogurto tirštumas tėra struktūros reikalas, manau. >> Imkim kaimiška rūgpienį, jis pradžioj bus pjaustomas peiliu, bet suplakim >> jį ir turėsim geriamą skystą. Matyt, bakterijos-mikronizmai berūgstant >> "suriša", taip padarydami "tirštą", o išplakus suardome tai. >> Turkiško jogurto nemačiau, negirdėjau, tai šie spėjimai tik pagal >> analogiją su pažįstamais produktais, nes pati namie jogurtą gaminu ir >> būtent taip, kaip nupasakojau, ir gaunasi. >> Dėl šios priežasties, manau, ALORA, ir riaženką išskyrei iš kitų. > >