Tema: Re: Kas te sake airana namie daro?
Autorius: bite
Data: 2011-05-29 10:43:23
Dėkui, supratau, vaizdžiai, jaučiuos tarsi ragavusi ;)

"ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message 
news:irrjts$h9$1@trimpas.omnitel.net...
> nu ne, riaženka yra kažkaip apdorojama karščiu, ko nedaroma jogurtui, ir 
> tada įgauna savitą skonį. Ruskiai ant riaženkos pakuotės rašo молочное 
> изделие из печи', kad ir ką tai reikštų. Riaženka geriama. O turkai turi 
> tokio pat skonio vos ne peiliu pjaustomą geltoną jogurtą, kurio viršuje 
> yra tokia plėvelė, kaip būna virinant pieną, o pagal sudėtį riebalo visai 
> nedaug, nors konsistencija - kaip minkšto sviesto. Ir airanas būna tokio 
> skonio. ta prasme, kažkuri airano rūšis. Bet tradicinis airanas yra 
> jogurtas, vanduo ir druska. būna su prieskoniais. dėl mineralinio nežinau, 
> galbūt, bet man neteko ragauti 'gazuoto" :)
>
> "bite" <raktazole@takas.lt> wrote in message 
> news:irqns4$8oe$1@trimpas.omnitel.net...
>> Tiek riaženkos, tiek jogurto tirštumas tėra struktūros reikalas, manau.
>> Imkim kaimiška rūgpienį, jis pradžioj bus pjaustomas peiliu, bet suplakim 
>> jį ir turėsim geriamą skystą. Matyt, bakterijos-mikronizmai berūgstant 
>> "suriša", taip padarydami "tirštą", o išplakus suardome tai.
>> Turkiško jogurto nemačiau, negirdėjau, tai šie spėjimai tik pagal 
>> analogiją su pažįstamais produktais, nes pati namie jogurtą gaminu ir 
>> būtent taip, kaip nupasakojau, ir gaunasi.
>> Dėl šios priežasties, manau, ALORA, ir riaženką išskyrei iš kitų.
>
>