O ish kitos puses - vakuoti į kokius 0.5 slovikus ir laikyti kaip investicija - visiskai nereiks sukti galvos del Kalediniu dovanu. O dar jei etikete kokia nuosirdzia su receptu ir palinkejimais... 100 kartu geriau nei standartine huinia. "shimtas kinieciu" wrote in message news:jvdqpl$c0a$1@trimpas.omnitel.net... uo, kaledu elniu kepsnei su tokiu reikalu labai skanei aina! ;) "Linas Petkevičius" wrote in message news:jvdqbv$bh7$1@trimpas.omnitel.net... Kazkiek galima uzsaldyti? Dar feja dali pertrina su baziliku ir... Nu su kazkokia zole bei bruknemis. Gaunasi labai neblogas padazas/marinatas mesai. Ne bet pas mus aisku ne tokie kiekiai... "servisas" wrote in message news:jvdq56$b85$1@trimpas.omnitel.net... Sveiki, Tevu dziunglese nusimato didelis kiekis gervuogiu. Jau uzvakar is 1,5 kg isviriau uogienes, o cia tik pati pradzia. Mano receptas sitas : Ypatingoji gervuogių uogienė 1 kg gervuogių. Sirupui: 1 1/2 stiklinės vandens; 1,2 kg cukraus; 1/2 šaukštelio citrinų rūgšties; 15-20 citrininių melisų lapelių ir 20-30 vyšnių lapelių. Gervuoges perrinkite ir, jei reikia, nuplaukite. Cukrų suberkite į užvirusį vandenį ir maišydama ištirpinkite. Tada dėkite nuplautus melisų ir vyšnių lapelius ir vėl užvirinkite. Sirupu užpilkite paruoštas uogas ir palikite 3-4 valandas pastovėti. Tada melisų lapelius išgriebkite, o vyšnių - galite palikti. Užvirinkite ir pakaitinkite dar 2-3 kartus. Išvirtą uogienę išpilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainiukus ir užsukite paruoštais dangteliais. Gaunasi nesveikai skani uogiene, bet kadangi uogu labai daug (speju dar pavyks apie 15 kg surinkt), noris kazka dar pabandyti naujo. Gal kas turit koki laiko patikrinta recepta? Vienas valgyti galima nesiulyti, nes man jos neskanios :)