Tema: Re: gervuoges
Autorius: tranzoo
Data: 2012-08-02 15:36:47
mano galva gervuoges galima naudoti tik uzpilant ant ju degtines arba 
spirito... nu trauktine pasidaryt... daugiau man neskanu niekas is ju...

"servisas" <mes@esame.cia> wrote in message 
news:jvdq56$b85$1@trimpas.omnitel.net...
> Sveiki,
> Tevu dziunglese nusimato didelis kiekis gervuogiu. Jau uzvakar is 1,5 kg
> isviriau uogienes, o cia tik pati pradzia.
> Mano receptas sitas :
>
> Ypatingoji gervuogiø uogienë
>
> 1 kg gervuogiø.
> Sirupui: 1 1/2 stiklinës vandens; 1,2 kg cukraus; 1/2 ðaukðtelio citrinø
> rûgðties; 15-20 citrininiø melisø lapeliø ir 20-30 vyðniø lapeliø.
> Gervuoges perrinkite ir, jei reikia, nuplaukite. Cukrø suberkite á 
> uþvirusá
> vandená ir maiðydama iðtirpinkite. Tada dëkite nuplautus melisø ir vyðniø
> lapelius ir vël uþvirinkite. Sirupu uþpilkite paruoðtas uogas ir palikite
> 3-4 valandas pastovëti.
> Tada melisø lapelius iðgriebkite, o vyðniø - galite palikti. Uþvirinkite 
> ir
> pakaitinkite dar 2-3 kartus.
> Iðvirtà uogienæ iðpilstykite á ið anksto sterilizuotus stiklainiukus ir
> uþsukite paruoðtais dangteliais.
>
> Gaunasi nesveikai skani uogiene, bet kadangi uogu labai daug (speju dar 
> pavyks apie 15 kg surinkt), noris kazka dar pabandyti naujo.
> Gal kas turit koki laiko patikrinta recepta? Vienas valgyti galima 
> nesiulyti, nes man jos neskanios :)
>
>
>