mano galva gervuoges galima naudoti tik uzpilant ant ju degtines arba spirito... nu trauktine pasidaryt... daugiau man neskanu niekas is ju... "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message news:jvdq56$b85$1@trimpas.omnitel.net... > Sveiki, > Tevu dziunglese nusimato didelis kiekis gervuogiu. Jau uzvakar is 1,5 kg > isviriau uogienes, o cia tik pati pradzia. > Mano receptas sitas : > > Ypatingoji gervuogiø uogienë > > 1 kg gervuogiø. > Sirupui: 1 1/2 stiklinës vandens; 1,2 kg cukraus; 1/2 ðaukðtelio citrinø > rûgðties; 15-20 citrininiø melisø lapeliø ir 20-30 vyðniø lapeliø. > Gervuoges perrinkite ir, jei reikia, nuplaukite. Cukrø suberkite á > uþvirusá > vandená ir maiðydama iðtirpinkite. Tada dëkite nuplautus melisø ir vyðniø > lapelius ir vël uþvirinkite. Sirupu uþpilkite paruoðtas uogas ir palikite > 3-4 valandas pastovëti. > Tada melisø lapelius iðgriebkite, o vyðniø - galite palikti. Uþvirinkite > ir > pakaitinkite dar 2-3 kartus. > Iðvirtà uogienæ iðpilstykite á ið anksto sterilizuotus stiklainiukus ir > uþsukite paruoðtais dangteliais. > > Gaunasi nesveikai skani uogiene, bet kadangi uogu labai daug (speju dar > pavyks apie 15 kg surinkt), noris kazka dar pabandyti naujo. > Gal kas turit koki laiko patikrinta recepta? Vienas valgyti galima > nesiulyti, nes man jos neskanios :) > > >