Jo, cia tai sutinku, kad dovana labai gera, tik beda, kad draugu tokio kiekio nera, kiek uogieniu ruosiuos privirt :) O del tos "kazkokios zoles" tai butu idomu suzinoti tikslesni pavadinima :) Nu ir proporcijos nepakenktu. "Linas Petkevičius" <linas@NONONOglservices.lt> wrote in message news:jvdr0p$c8a$1@trimpas.omnitel.net... >O ish kitos puses - vakuoti į kokius 0.5 slovikus ir laikyti kaip >investicija - visiskai nereiks sukti galvos del Kalediniu dovanu. O dar jei >etikete kokia nuosirdzia su receptu ir palinkejimais... 100 kartu geriau >nei standartine huinia. > > "shimtas kinieciu" wrote in message > news:jvdqpl$c0a$1@trimpas.omnitel.net... > > uo, kaledu elniu kepsnei su tokiu reikalu labai skanei aina! ;) > > > "Linas Petkevičius" wrote in message > news:jvdqbv$bh7$1@trimpas.omnitel.net... > > Kazkiek galima uzsaldyti? > > Dar feja dali pertrina su baziliku ir... Nu su kazkokia zole bei > bruknemis. > Gaunasi labai neblogas padazas/marinatas mesai. > > Ne bet pas mus aisku ne tokie kiekiai... > > "servisas" wrote in message news:jvdq56$b85$1@trimpas.omnitel.net... > > Sveiki, > Tevu dziunglese nusimato didelis kiekis gervuogiu. Jau uzvakar is 1,5 kg > isviriau uogienes, o cia tik pati pradzia. > Mano receptas sitas : > > Ypatingoji gervuogių uogienė > > 1 kg gervuogių. > Sirupui: 1 1/2 stiklinės vandens; 1,2 kg cukraus; 1/2 šaukštelio citrinų > rūgšties; 15-20 citrininių melisų lapelių ir 20-30 vyšnių lapelių. > Gervuoges perrinkite ir, jei reikia, nuplaukite. Cukrų suberkite į > užvirusį > vandenį ir maišydama ištirpinkite. Tada dėkite nuplautus melisų ir vyšnių > lapelius ir vėl užvirinkite. Sirupu užpilkite paruoštas uogas ir palikite > 3-4 valandas pastovėti. > Tada melisų lapelius išgriebkite, o vyšnių - galite palikti. Užvirinkite > ir > pakaitinkite dar 2-3 kartus. > Išvirtą uogienę išpilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainiukus ir > užsukite paruoštais dangteliais. > > Gaunasi nesveikai skani uogiene, bet kadangi uogu labai daug (speju dar > pavyks apie 15 kg surinkt), noris kazka dar pabandyti naujo. > Gal kas turit koki laiko patikrinta recepta? Vienas valgyti galima > nesiulyti, nes man jos neskanios :)