Tema: Re: gervuoges
Autorius: servisas
Data: 2012-08-09 10:43:18
Beje, pries kelias dienas dariau sitaja uogiene is nespygliuotu tokiu 
"parodiniu" labai graziu gervuogiu, kokios ant tortu virsaus klijuojamos 
(jos rugstoko skonio buna ir prinoke). Nu ir nesamone gavos...:)

"servisas" <mes@esame.cia> wrote in message 
news:jvdq56$b85$1@trimpas.omnitel.net...
> Sveiki,
> Tevu dziunglese nusimato didelis kiekis gervuogiu. Jau uzvakar is 1,5 kg
> isviriau uogienes, o cia tik pati pradzia.
> Mano receptas sitas :
>
> Ypatingoji gervuogių uogienė
>
> 1 kg gervuogių.
> Sirupui: 1 1/2 stiklinės vandens; 1,2 kg cukraus; 1/2 šaukštelio citrinų
> rūgšties; 15-20 citrininių melisų lapelių ir 20-30 vyšnių lapelių.
> Gervuoges perrinkite ir, jei reikia, nuplaukite. Cukrų suberkite į 
> užvirusį
> vandenį ir maišydama ištirpinkite. Tada dėkite nuplautus melisų ir vyšnių
> lapelius ir vėl užvirinkite. Sirupu užpilkite paruoštas uogas ir palikite
> 3-4 valandas pastovėti.
> Tada melisų lapelius išgriebkite, o vyšnių - galite palikti. Užvirinkite 
> ir
> pakaitinkite dar 2-3 kartus.
> Išvirtą uogienę išpilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainiukus ir
> užsukite paruoštais dangteliais.
>
> Gaunasi nesveikai skani uogiene, bet kadangi uogu labai daug (speju dar 
> pavyks apie 15 kg surinkt), noris kazka dar pabandyti naujo.
> Gal kas turit koki laiko patikrinta recepta? Vienas valgyti galima 
> nesiulyti, nes man jos neskanios :)
>
>
>