Beje, pries kelias dienas dariau sitaja uogiene is nespygliuotu tokiu "parodiniu" labai graziu gervuogiu, kokios ant tortu virsaus klijuojamos (jos rugstoko skonio buna ir prinoke). Nu ir nesamone gavos...:) "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message news:jvdq56$b85$1@trimpas.omnitel.net... > Sveiki, > Tevu dziunglese nusimato didelis kiekis gervuogiu. Jau uzvakar is 1,5 kg > isviriau uogienes, o cia tik pati pradzia. > Mano receptas sitas : > > Ypatingoji gervuogių uogienė > > 1 kg gervuogių. > Sirupui: 1 1/2 stiklinės vandens; 1,2 kg cukraus; 1/2 šaukštelio citrinų > rūgšties; 15-20 citrininių melisų lapelių ir 20-30 vyšnių lapelių. > Gervuoges perrinkite ir, jei reikia, nuplaukite. Cukrų suberkite į > užvirusį > vandenį ir maišydama ištirpinkite. Tada dėkite nuplautus melisų ir vyšnių > lapelius ir vėl užvirinkite. Sirupu užpilkite paruoštas uogas ir palikite > 3-4 valandas pastovėti. > Tada melisų lapelius išgriebkite, o vyšnių - galite palikti. Užvirinkite > ir > pakaitinkite dar 2-3 kartus. > Išvirtą uogienę išpilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainiukus ir > užsukite paruoštais dangteliais. > > Gaunasi nesveikai skani uogiene, bet kadangi uogu labai daug (speju dar > pavyks apie 15 kg surinkt), noris kazka dar pabandyti naujo. > Gal kas turit koki laiko patikrinta recepta? Vienas valgyti galima > nesiulyti, nes man jos neskanios :) > > >