Tema: Re: gervuoges
Autorius: servisas
Data: 2012-08-03 08:30:04
Atvaryk pasiskint tu gervuogiu, jei noras yra :) Tuo paciu galesiu ir 
stiklaini koki nedideli dovanu iteikt :)

"Night" <vkumpikas_trint_@gmail.com> wrote in message 
news:jve8ho$u8s$1@trimpas.omnitel.net...
> Nu as nors draugas ir tolimas, priimciau tokia dovana ne tik Kaledu proga 
> is taves... :)
>
>
> "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message 
> news:jvdroc$d3a$1@trimpas.omnitel.net...
>> Jo, cia tai sutinku, kad dovana labai gera, tik beda, kad draugu tokio 
>> kiekio nera, kiek uogieniu ruosiuos privirt :)
>> O del tos "kazkokios zoles" tai butu idomu suzinoti tikslesni pavadinima 
>> :) Nu ir proporcijos nepakenktu.
>>
>> "Linas Petkevičius" <linas@NONONOglservices.lt> wrote in message 
>> news:jvdr0p$c8a$1@trimpas.omnitel.net...
>>>O ish kitos puses - vakuoti į kokius 0.5 slovikus ir laikyti kaip 
>>>investicija - visiskai nereiks sukti galvos del Kalediniu dovanu. O dar 
>>>jei etikete kokia nuosirdzia su receptu ir palinkejimais... 100 kartu 
>>>geriau nei standartine huinia.
>>>
>>> "shimtas kinieciu"  wrote in message 
>>> news:jvdqpl$c0a$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> uo, kaledu elniu kepsnei su tokiu reikalu labai skanei aina! ;)
>>>
>>>
>>> "Linas Petkevičius"  wrote in message
>>> news:jvdqbv$bh7$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> Kazkiek galima uzsaldyti?
>>>
>>> Dar feja dali pertrina su baziliku ir... Nu su kazkokia zole bei 
>>> bruknemis.
>>> Gaunasi labai neblogas padazas/marinatas mesai.
>>>
>>> Ne bet pas mus aisku ne tokie kiekiai...
>>>
>>> "servisas"  wrote in message news:jvdq56$b85$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> Sveiki,
>>> Tevu dziunglese nusimato didelis kiekis gervuogiu. Jau uzvakar is 1,5 kg
>>> isviriau uogienes, o cia tik pati pradzia.
>>> Mano receptas sitas :
>>>
>>> Ypatingoji gervuogių uogienė
>>>
>>> 1 kg gervuogių.
>>> Sirupui: 1 1/2 stiklinės vandens; 1,2 kg cukraus; 1/2 šaukštelio citrinų
>>> rūgšties; 15-20 citrininių melisų lapelių ir 20-30 vyšnių lapelių.
>>> Gervuoges perrinkite ir, jei reikia, nuplaukite. Cukrų suberkite į 
>>> užvirusį
>>> vandenį ir maišydama ištirpinkite. Tada dėkite nuplautus melisų ir 
>>> vyšnių
>>> lapelius ir vėl užvirinkite. Sirupu užpilkite paruoštas uogas ir 
>>> palikite
>>> 3-4 valandas pastovėti.
>>> Tada melisų lapelius išgriebkite, o vyšnių - galite palikti. Užvirinkite 
>>> ir
>>> pakaitinkite dar 2-3 kartus.
>>> Išvirtą uogienę išpilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainiukus ir
>>> užsukite paruoštais dangteliais.
>>>
>>> Gaunasi nesveikai skani uogiene, bet kadangi uogu labai daug (speju dar
>>> pavyks apie 15 kg surinkt), noris kazka dar pabandyti naujo.
>>> Gal kas turit koki laiko patikrinta recepta? Vienas valgyti galima
>>> nesiulyti, nes man jos neskanios :)
>>
>>
>
>