Atvaryk pasiskint tu gervuogiu, jei noras yra :) Tuo paciu galesiu ir stiklaini koki nedideli dovanu iteikt :) "Night" <vkumpikas_trint_@gmail.com> wrote in message news:jve8ho$u8s$1@trimpas.omnitel.net... > Nu as nors draugas ir tolimas, priimciau tokia dovana ne tik Kaledu proga > is taves... :) > > > "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message > news:jvdroc$d3a$1@trimpas.omnitel.net... >> Jo, cia tai sutinku, kad dovana labai gera, tik beda, kad draugu tokio >> kiekio nera, kiek uogieniu ruosiuos privirt :) >> O del tos "kazkokios zoles" tai butu idomu suzinoti tikslesni pavadinima >> :) Nu ir proporcijos nepakenktu. >> >> "Linas Petkevičius" <linas@NONONOglservices.lt> wrote in message >> news:jvdr0p$c8a$1@trimpas.omnitel.net... >>>O ish kitos puses - vakuoti į kokius 0.5 slovikus ir laikyti kaip >>>investicija - visiskai nereiks sukti galvos del Kalediniu dovanu. O dar >>>jei etikete kokia nuosirdzia su receptu ir palinkejimais... 100 kartu >>>geriau nei standartine huinia. >>> >>> "shimtas kinieciu" wrote in message >>> news:jvdqpl$c0a$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> uo, kaledu elniu kepsnei su tokiu reikalu labai skanei aina! ;) >>> >>> >>> "Linas Petkevičius" wrote in message >>> news:jvdqbv$bh7$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> Kazkiek galima uzsaldyti? >>> >>> Dar feja dali pertrina su baziliku ir... Nu su kazkokia zole bei >>> bruknemis. >>> Gaunasi labai neblogas padazas/marinatas mesai. >>> >>> Ne bet pas mus aisku ne tokie kiekiai... >>> >>> "servisas" wrote in message news:jvdq56$b85$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> Sveiki, >>> Tevu dziunglese nusimato didelis kiekis gervuogiu. Jau uzvakar is 1,5 kg >>> isviriau uogienes, o cia tik pati pradzia. >>> Mano receptas sitas : >>> >>> Ypatingoji gervuogių uogienė >>> >>> 1 kg gervuogių. >>> Sirupui: 1 1/2 stiklinės vandens; 1,2 kg cukraus; 1/2 šaukštelio citrinų >>> rūgšties; 15-20 citrininių melisų lapelių ir 20-30 vyšnių lapelių. >>> Gervuoges perrinkite ir, jei reikia, nuplaukite. Cukrų suberkite į >>> užvirusį >>> vandenį ir maišydama ištirpinkite. Tada dėkite nuplautus melisų ir >>> vyšnių >>> lapelius ir vėl užvirinkite. Sirupu užpilkite paruoštas uogas ir >>> palikite >>> 3-4 valandas pastovėti. >>> Tada melisų lapelius išgriebkite, o vyšnių - galite palikti. Užvirinkite >>> ir >>> pakaitinkite dar 2-3 kartus. >>> Išvirtą uogienę išpilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainiukus ir >>> užsukite paruoštais dangteliais. >>> >>> Gaunasi nesveikai skani uogiene, bet kadangi uogu labai daug (speju dar >>> pavyks apie 15 kg surinkt), noris kazka dar pabandyti naujo. >>> Gal kas turit koki laiko patikrinta recepta? Vienas valgyti galima >>> nesiulyti, nes man jos neskanios :) >> >> > >