Nu as nors draugas ir tolimas, priimciau tokia dovana ne tik Kaledu proga is taves... :) "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message news:jvdroc$d3a$1@trimpas.omnitel.net... > Jo, cia tai sutinku, kad dovana labai gera, tik beda, kad draugu tokio > kiekio nera, kiek uogieniu ruosiuos privirt :) > O del tos "kazkokios zoles" tai butu idomu suzinoti tikslesni pavadinima > :) Nu ir proporcijos nepakenktu. > > "Linas Petkevičius" <linas@NONONOglservices.lt> wrote in message > news:jvdr0p$c8a$1@trimpas.omnitel.net... >>O ish kitos puses - vakuoti į kokius 0.5 slovikus ir laikyti kaip >>investicija - visiskai nereiks sukti galvos del Kalediniu dovanu. O dar >>jei etikete kokia nuosirdzia su receptu ir palinkejimais... 100 kartu >>geriau nei standartine huinia. >> >> "shimtas kinieciu" wrote in message >> news:jvdqpl$c0a$1@trimpas.omnitel.net... >> >> uo, kaledu elniu kepsnei su tokiu reikalu labai skanei aina! ;) >> >> >> "Linas Petkevičius" wrote in message >> news:jvdqbv$bh7$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Kazkiek galima uzsaldyti? >> >> Dar feja dali pertrina su baziliku ir... Nu su kazkokia zole bei >> bruknemis. >> Gaunasi labai neblogas padazas/marinatas mesai. >> >> Ne bet pas mus aisku ne tokie kiekiai... >> >> "servisas" wrote in message news:jvdq56$b85$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Sveiki, >> Tevu dziunglese nusimato didelis kiekis gervuogiu. Jau uzvakar is 1,5 kg >> isviriau uogienes, o cia tik pati pradzia. >> Mano receptas sitas : >> >> Ypatingoji gervuogių uogienė >> >> 1 kg gervuogių. >> Sirupui: 1 1/2 stiklinės vandens; 1,2 kg cukraus; 1/2 šaukštelio citrinų >> rūgšties; 15-20 citrininių melisų lapelių ir 20-30 vyšnių lapelių. >> Gervuoges perrinkite ir, jei reikia, nuplaukite. Cukrų suberkite į >> užvirusį >> vandenį ir maišydama ištirpinkite. Tada dėkite nuplautus melisų ir vyšnių >> lapelius ir vėl užvirinkite. Sirupu užpilkite paruoštas uogas ir palikite >> 3-4 valandas pastovėti. >> Tada melisų lapelius išgriebkite, o vyšnių - galite palikti. Užvirinkite >> ir >> pakaitinkite dar 2-3 kartus. >> Išvirtą uogienę išpilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainiukus ir >> užsukite paruoštais dangteliais. >> >> Gaunasi nesveikai skani uogiene, bet kadangi uogu labai daug (speju dar >> pavyks apie 15 kg surinkt), noris kazka dar pabandyti naujo. >> Gal kas turit koki laiko patikrinta recepta? Vienas valgyti galima >> nesiulyti, nes man jos neskanios :) > >