Dėl gynybinių mechanizmų įsiterpsiu. Kažkada po akim pakliuvo psichologinio eksperimento aprašymas. Jo esmė paprasta, bet atverianti akis. Paprasčiausiai eksperimento išvada sako, kad du trečdaliai žmonių neturi kritiško mąstymo. Kitaip tariant, vietoj to, kad susidurtų akis į akį su tiesa, 6 iš 10 žmonių prichologiškai nuo jos atsiriboja. Šiek tiek keista žinoti, kad aplinkui didžioji daugumaa žmonių daugiau ar mažiau gyvena savo sukurtoje alternatyvioje aplinkoje, bet užtai paaiškina daug reiškinių aplinkui. Marketingistų gausą pvz :) "Chikipiki" <chikipiki________@tut.by> wrote in message news:h6bjpa$8cs$1@trimpas.omnitel.net... > Kolegos, > > Žmogaus psichika yra nepaprastai įdomus dalykas. Tarp kitų dalykų ji > atlieka ir svarbią gynybos funkciją, kurios užduotis - pateisinti/apginti > kiekvieno mūsų mintis ir veiksmus prieš mūsų pačių sąžinę. Kitaip sakant, > palaikyti psichiką tam tikroje komforto zonoje, kurioje mes sau labai > patinkam, nes atrodom labai protingi ir nuostabūs. > > Šiam tikslui pasiekti psichika nesąmoningai (t.y. automatiškai) pasitelkia > krūvą gynybos mechanizmų, tarp kurių yra ir tokie visiems gerai pažįstami > mechanizmai kaip neigimas, (realybės) iškraipymas, racionalizacija bei > intelektualizacija (kam įdomu, paaiškinimai yra kad ir čia: > http://en.wikipedia.org/wiki/Defensiveness#Categorization_of_Defense_Mechanisms). > > Siekdami įrodyti, kad alaus ir vyno aromatas bei skonis yra iš piršto > laužti dalykai, kai kurie iš jūsų nesąmoningai (!) tapote nuosavo > gynybiškumo aukomis. Pasitelkdami neigimą, faktų iškraipymą bei > išvedžiojimus (t.y. racionalizaciją bei intelektualizaciją) jūs, patys to > nesuvokdami, siekėte sumenkinti ir galiausiai paslėpti realybę, kuri jus > baugina savo nepažinta įvairove. Labai svarbu tą suprasti ir rasti jėgų > sau pačiam tą pripažinti, nes tai - vienintelis kelias į sąmoningumą. > > Realybėje, tiek vynas, tiek alus jusline prasme yra labai spalvingi. > Žinoma, kuo vynas labiau skiestas vandeniu, tuo sunkiau apčiuopti > individualybę (o nuo tam tikros ribos - neįmanoma), tačiau čia jau ne > vyno, o gamintojo problema. Taip pat ir pirkėjo, kuris tokį vyną kažkodėl > perka. Apie alų nesiplėsiu, nes geri žmonės jau išsiplėtė prieš mane > (būtinai paskaitykite!): http://www.vynozurnalas.lt/index.php?&page=472 > > pagarbiai, > Linas Vaitulevičius > Vyno klubas / Vyno žurnalas