Tema: Re: Apie tariamą alaus ir vyno skonio vienodumą
Autorius: Chikipiki
Data: 2009-08-20 14:57:54
Visiškai teisingai pasakyta.

"CinCas" <pssst_trinti_@xxx.lt> wrote in message news:h6hvel$j6i$1@trimpas.omnitel.net...
> panašiai galima pasakyti ir apie alų, kurio skoniai galbut daugiau 
> išreikštas nei vyno ir bendrai masei labiau suprantami ir kurio skonio 
> įvairovė priklauso nuo n+m dalykų, kuriuos galima kaitalioti ir gausis visai 
> kito skonio gėrimas.
> tačiau daugelis sherpotrebiniu alų tikrai "siuti" ant vieno kurpalio, 
> salyklai kurie i juos dedami, bent jau "lietuvos" didžiųjų gamintojų, tikrai 
> didele įvairove nepasižymi, pats nustebau sužinojės tą skaičių. dėl to čia 
> apie jų degustavimą ir skonių įvairovę būtų tiesiog juokinga kalbėti. tas 
> pats kas ragauti koki nors "vilniaus" batona ar "raikytą batona" ir kalbėti 
> apie tekstūras, skonius, poskonius, panaudotų miltų rupumą ir kitus 
> niuansus.....
> beabejo marketingistai pučia burbulą ir iš visokį "Kiauliapilio" ar 
> "šlykštulio" alų bando "padaryti" skonių karaliais ir pabrėžti skirtingų 
> rūšių išskirtinumą ir pan, ko bendram rezultate nelabai yra. tai čia tikrai 
> nėra pateisinamas dalykas ir mušti juos reiktų per nagus ir skaudžiai, už 
> prisotinto iki negalėjimo angliarūgšte birzgalo pardavinėjimą su 
> tukstanmečio alaus emblema besipuikuojančia ant skarbonkes.....
> Tačiau tai nėra taikytina normaliems produktams, kurie yra daromi žmonių, 
> įmonių, kurios supranta ką daro ir negirdo liaudies vardan to kad 
> girdyti.... tai tiesiog yra kultūros dalis, susijusi su tradicijomis ir t.t. 
> ir tada tenka pasikliauti specealistais, kurie tuose skoniuose gaudosi, 
> supranta juos, turi patirties, domisi ir gali patarti ir padėti išsirinkti 
> vienokį ar kitokį produktą.
> bet viską suvesti į "buržujų" išmislus butu labai jau proletariatinis 
> požiūris :)