Visiškai teisingai pasakyta. "CinCas" <pssst_trinti_@xxx.lt> wrote in message news:h6hvel$j6i$1@trimpas.omnitel.net... > panašiai galima pasakyti ir apie alų, kurio skoniai galbut daugiau > išreikštas nei vyno ir bendrai masei labiau suprantami ir kurio skonio > įvairovė priklauso nuo n+m dalykų, kuriuos galima kaitalioti ir gausis visai > kito skonio gėrimas. > tačiau daugelis sherpotrebiniu alų tikrai "siuti" ant vieno kurpalio, > salyklai kurie i juos dedami, bent jau "lietuvos" didžiųjų gamintojų, tikrai > didele įvairove nepasižymi, pats nustebau sužinojės tą skaičių. dėl to čia > apie jų degustavimą ir skonių įvairovę būtų tiesiog juokinga kalbėti. tas > pats kas ragauti koki nors "vilniaus" batona ar "raikytą batona" ir kalbėti > apie tekstūras, skonius, poskonius, panaudotų miltų rupumą ir kitus > niuansus..... > beabejo marketingistai pučia burbulą ir iš visokį "Kiauliapilio" ar > "šlykštulio" alų bando "padaryti" skonių karaliais ir pabrėžti skirtingų > rūšių išskirtinumą ir pan, ko bendram rezultate nelabai yra. tai čia tikrai > nėra pateisinamas dalykas ir mušti juos reiktų per nagus ir skaudžiai, už > prisotinto iki negalėjimo angliarūgšte birzgalo pardavinėjimą su > tukstanmečio alaus emblema besipuikuojančia ant skarbonkes..... > Tačiau tai nėra taikytina normaliems produktams, kurie yra daromi žmonių, > įmonių, kurios supranta ką daro ir negirdo liaudies vardan to kad > girdyti.... tai tiesiog yra kultūros dalis, susijusi su tradicijomis ir t.t. > ir tada tenka pasikliauti specealistais, kurie tuose skoniuose gaudosi, > supranta juos, turi patirties, domisi ir gali patarti ir padėti išsirinkti > vienokį ar kitokį produktą. > bet viską suvesti į "buržujų" išmislus butu labai jau proletariatinis > požiūris :)