Tema: Re: Apie tariamą alaus ir vyno skonio vienodumą
Autorius: Zose
Data: 2009-08-19 08:22:21
koks dar isprusimas ir t.t., jei zemiau nuo auksciau neskiriam? kliedesiai 
kazkokie, maziau vyno ragaut reikia. buvo omnitel.audio tokiu paciu filosofu 
apie zvaigzdziu metalo laidus

"CinCas" <pssst_trinti_@xxx.lt> wrote in message 
news:h6f537$eqf$1@trimpas.omnitel.net...
> pilnai sutinku.
>
> taip pat norečiau pridurti, kad daugelis žmonių skonių receptorių yra 
> nustekenti ir paprasčiausiai nesugeba atskirti elementariausių skoniu, 
> nekalbant apie poskonius, subtilius aromatus ir panašiai. taip pat 
> daugelis žmonių tiesiog patenkinti, nedidele įvairovę atpažystamų, mėgiamų 
> skonių, o visi kiti nauji aromatai, kombinacijos, maistai laikomi snobų 
> išmislu....
>
> dar viena medalio pusė, kaip kai kurie minėjau žemiau, yra tiesiog 
> neišprusimas, nihilizmas, atseit visi šitie degustatoriai yra pinigų 
> vergai ir "skalauja smegenis", kad "užkaltų kapeikas", "marketingo vergai" 
> ir pan. iliuzijos..... manau tokie žmonės tiesiog nenori gilintis į kai 
> kurias sferas tiek, kad atrastų kažko naujo ir sau nepatirto....
>
>
>
> "Chikipiki" <chikipiki________@tut.by> wrote in message 
> news:h6bjpa$8cs$1@trimpas.omnitel.net...
>> Kolegos,
>>
>> Žmogaus psichika yra nepaprastai įdomus dalykas. Tarp kitų dalykų ji 
>> atlieka ir svarbią gynybos funkciją, kurios užduotis - pateisinti/apginti 
>> kiekvieno mūsų mintis ir veiksmus prieš mūsų pačių sąžinę. Kitaip sakant, 
>> palaikyti psichiką tam tikroje komforto zonoje, kurioje mes sau labai 
>> patinkam, nes atrodom labai protingi ir nuostabūs.
>>
>> Šiam tikslui pasiekti psichika nesąmoningai (t.y. automatiškai) 
>> pasitelkia krūvą gynybos mechanizmų, tarp kurių yra ir tokie visiems 
>> gerai pažįstami mechanizmai kaip neigimas, (realybės) iškraipymas, 
>> racionalizacija bei intelektualizacija (kam įdomu, paaiškinimai yra kad 
>> ir čia: 
>> http://en.wikipedia.org/wiki/Defensiveness#Categorization_of_Defense_Mechanisms).
>>
>> Siekdami įrodyti, kad alaus ir vyno aromatas bei skonis yra iš piršto 
>> laužti dalykai, kai kurie iš jūsų nesąmoningai (!) tapote nuosavo 
>> gynybiškumo aukomis. Pasitelkdami neigimą, faktų iškraipymą bei 
>> išvedžiojimus (t.y. racionalizaciją bei intelektualizaciją) jūs, patys to 
>> nesuvokdami, siekėte sumenkinti ir galiausiai paslėpti realybę, kuri jus 
>> baugina savo nepažinta įvairove. Labai svarbu tą suprasti ir rasti jėgų 
>> sau pačiam tą pripažinti, nes tai - vienintelis kelias į sąmoningumą.
>>
>> Realybėje, tiek vynas, tiek alus jusline prasme yra labai spalvingi. 
>> Žinoma, kuo vynas labiau skiestas vandeniu, tuo sunkiau apčiuopti 
>> individualybę (o nuo tam tikros ribos - neįmanoma), tačiau čia jau ne 
>> vyno, o gamintojo problema. Taip pat ir pirkėjo, kuris tokį vyną kažkodėl 
>> perka. Apie alų nesiplėsiu, nes geri žmonės jau išsiplėtė prieš mane 
>> (būtinai paskaitykite!): http://www.vynozurnalas.lt/index.php?&page=472
>>
>> pagarbiai,
>> Linas Vaitulevičius
>> Vyno klubas / Vyno žurnalas
>
>