Pagal Italijos Respublikos įstatymus , espresso kava galima vadinti tik tuomet kai gamybos procese naudojamas būtent 15bar slėgis. ir normalių aparatų instrukcijose 15bar slėgis yra pasiekiamas pilnai įšildžius aparatą (apie 30 min.) Dėl Delonghi, ten problemos visai ne tame, ten tiesiog idiotiški sprendimai panaudoti ir nekokybiškai pagamintas, pvz. puodelį reikia gaudyti kitaip pabėgs nafik... Be to turiu bičiulį įtalą, kuris apie kavą ir Delonghi žino toli gražu ne iš nuogirdų... Exo "Bronco" wrote in message news:lij6f2$3kj$1@trimpas.omnitel.net... On 2014-04-15 09:31, Exo wrote: > Esminis momentas yra - bet kuris aparatas turi sugebėti duoti 15 atmosferų slėgį! Dalis tavo pastabų teisingos, pvz. apie Delonghi. Aš tik pridurčiau, jog reikia pradžiai suprasti ko norima, ar puikiausios kokybės kavos, pagamintos pagal visas Esspresso gaminimo technologijos taisykles ar, kaip apie tai daug rašė interesantas, labai geros kainos su patenkinamu kavos skoniu. Dėl slėgio tai čia kiek padauginta, nebent turi omenyje kartais dokumentuose minimą maksimalų slėgį, nes espresso gaminimo metu reikalingas 8-9 atmosferų slėgis, todėl rimtuose aparatuose būtent jis ir minimas, o ne maksimalus, kurį gali išpūsti kompresorius.