Saeco tai išvis brudas Jura prieš kapsulinį irgi rūko On 2014.04.15 18:04, Donas wrote: > Tai verta investuot 2klt i RANCILIO Silvia espresso ir 1klt i RANCILIO > kavos malimo aparata? > Nuo visu Saeco ir Jura seniai apemusi gili depresija... > > > > "Bronco" <TRINTI_bronco.mail@gmail.com> wrote in message > news:lij93c$6eb$1@trimpas.omnitel.net... > On 2014-04-15 09:08, mrlz777 wrote: >> Sveiki, >> >> nieko neismanom apie kavos aparatus tai vakar vaikstant elektromarkte >> kilo keletas klausimu. >> > > Kaip matau, jums šis klausimas aktualus ir dedate tam tikrų pastangų jį > spręsdami, bet tokiu atveju pradėjote ne tuo to galo. Reikėjo pradžiai > internete pasiskaityti apie aparatų tipus, o kai atrinksite sau tinkamą, > tada jau gilintis į konkrečius modelius. Nes dabar pokalbiai tik apie > savikainas, didelis ar mažas aparatas ir pan., o esminių dalykų taip ir > nepasakyta: > > 1. Kaip supratau, kalbame apie espresso. Ar norite tikrą espresso > gamintis namie? (Tikras yra tas, kuris pagamintas laikantis visų > technologinių espresso gamybos proceso detalių iš šviežiai skrudintos ir > prieš pat gamybos momentą su "teisingu" kavos malimo aparatu sumaltos > kavos); > > 2. Jei norite, tai ar pasiryžę šiek tiek įdėti pastangų pasimokant jį > gaminti ir ar galite tam skirti minimum ~2800 ltl? > > 3. Jei noro mokytis nėra ir (ar) pinigų geram espresso irgi nėra, tada > tikruosius espresso aparatus paliekam už borto ir pereinam prie > kapsulinių arba automatų. > > > Pirmas dalykas, kurį reikia iškart įsisąmoninti, abu šitie aparatų tipai > yra KOMPROMISAS gaminant espresso! Kompromisas vardan kainos, patogumo > ir (ar) gamybos greičio. Jei įsivaizduojate, jog nusipirksite pilnai > automatinį espresso aparatą ir jis jums gamins tokį pat puikų espresso, > kaip Italijos restoranuose, tai gausiai apsiriksite. Net tie buitiniai > automatiniai aparatai, kurie kainuoja po 2000-3000 EUR ar dar brangiau, > viso labo gamina tik pakankamai gerą espresso, nuostabaus - ne. > > Tai kokia išvada? Jei esi kavos gurmanas ir turi DAUG PINIGŲ tam > reikalui, gali rinktis pilnai automatinį LABAI BRANGŲ automatą ir > greičiausiai jo pagamintos espresso kavos skonis tave tenkins ilgą > laiką. Bet šiuo atveju kalba eina apie tikrai didelius pinigus > (tūkstančiai litų ar net eurų). Visi automatiniai kavos aparatais iki > 1000 eur, principe, yra pinigų išmėtimas į balą, nes jie gamina ne ką > geriau, nei pats pasigamintum su pigiu aparatu su rageliu už porą šimtų > litų. T.y. jų vienintelis privalumas, jog prastą espresso gaminti gali > labai greitai, patogiai ir pigiai. Šioje vietoje tokių aparatų > privalumai ir baigiasi. > > Kapsuliniai aparatai yra kažkas tarpinio tarp tikro espresso aparato su > rageliu ir pigaus automato. T.y. tokie aparatai yra santykinai > nebrangūs, espresso gaminti su jais dar vis patogu ir greita. Esminiai > trūkumai yra tie, jog kavos kaina ženkliai paauga dėl kapsulių ir > esspresso skonis yra stabiliai vidutiniškas (nuo neypatingo iki neblogo, > priklausomai nuo kapsulių). Dar pora privalumų, jog gali turėti daug > espresso rūšių ir jas kaitalioti nors ir kas kiekvieną puodelį, ir, kaip > taisyklė, kapsuliniai espresso aparatai būna gražūs :) > > Pačios kapsulės nėra nei gėris, nei blogis, o va su kapsulių tūriniu jau > būna įvairiau. Nors kapsulių gamintojai dievagojasi, jog juose nieko, > apart šviežiais sumaltos ir vakuume užantspauduotos kavos nėra, bet > kartais gerdamas tokią kavą aš susidarydavau priešingą įspūdį. Mano > galva, kapsulinius aparatus turi rinktis ne kavos gurmanai, o įmonių > vadovai savo ofisams, nes tai ženkliai geresnis sprendimas įmonei > vaišinant klientus, nei tos Saeco ir panašios "spintos", verdančios > lankytojams ne "Espresso", o "Express" kavą :) > > Žodžiu, pradžiai būtinas esminis sprendimas dėl kavos aparato tipo, ir > jei tai bus "tikras" espresso aparatas, tada galėsiu ką nors patarti. > Kapsuliniai ir automatai man jau yra praeitas etapas ir jais > nebesidomiu, todėl konkrečių modelių nepaminėsiu. > > > >