On 2014-04-15 16:08, Naras wrote: > O jeigu vistik apsisprendziau naudoti pilna automatini, su kapucino, > late gamyba. Ir kad reiktu kuo maziau prieziuros. Na tarkim iki 3000lt > Ka pasiulytum? Kokie brandai turetu buti labiau ziurimi? Pilnas automatas, kad PATS pagamintų GERĄ kapučino ir latė iki 3000 ltl? Tokie neegzistuoja! Arba bus ten kapučino ir latė parodija. Pasižiūrėk youtubėje kaip gaminamas kapučino ir latė, paskui pabandyk įsivaizduoti, kaip analogišką procesą turinti gaminti mašinerija atrodytų ir kiek jį galėtų kainuoti. Juk gaminant šiuos gėrimus, svarbu ne tik "kas" užmaišyta, suplakta, bet ir kaip viskas po to supilta ir patiekta. Net žmogui tenka pasimokyti ir įgyti įgūdžiu, kol pradeda viską daugmaž teisingai gaminti. 3000 ltl plius minus pakaktų GERAM vienos kameros buitiniam espresso kavos aparatui su rageliu ir gerai pradinio lygio kavos pupelių girninei malimo mašinėlei. Kapučino ir latė gamintum nuostabų, bet gamintum pats, savo rankutėmis ir be jokių automatikų. O jei kapučino ir latė būtų tavo labai dažnai geriamas kavos tipas, tai reiktų arba pirkti brangesnį dviejų kamerų espresso aparatą, nes su viena kamera yra nelabai patogu gaminti, ypač, kai reik pagamint iškart kelis puodelius kompanijai žmonių, arba nusipirkti automatinį pieno ruošimo aparatą. Pvz.: https://www.espressocoffeeshop.com/index.php?route=product/product&path=140_141_143&product_id=172 + (optional) http://www.amazon.de/gp/product/B005K229RA/ref=oh_details_o09_s00_i00?ie=UTF8&psc=1 Aišku, šildydamas ir garais po spaudimu plakdamas pieną savo rankomis padarysi dar geriau (kai įgausi įgūdžių), nei šis aparatas, bet ir jo išgaunamas rezultatas pakankamai neblogas. Tokį turiu ir naudoju. Kai reikia vieno ar dviejų puodelių kapučino, gaminu pieno putą pats su garais, bet jei yra svečių, tai paprašau pagalbos pas šitą Gastroback :)