Nemaza patirtis rodo, kad plakti piena geriau paciam (karstus garus pucia ir pats aparatas), nes aparatas iki 3000lt. nepadarys tokios geros putos (arba ne visada), kaip rankelem, o aparato "pieno" dalies prieziura gana dazna ir nepigi. "Naras" <naras@tdd.lt> wrote in message news:lijefv$adp$1@trimpas.omnitel.net... >O jeigu vistik apsisprendziau naudoti pilna automatini, su kapucino, late >gamyba. Ir kad reiktu kuo maziau prieziuros. Na tarkim iki 3000lt > Ka pasiulytum? Kokie brandai turetu buti labiau ziurimi? > > -- > Naras > mob.tel. +370 699 27000 > skynaras@gmail.com > http://www.dropzone.lt > > On 2014-04-15 15:35, Bronco wrote: >> On 2014-04-15 09:08, mrlz777 wrote: >>> Sveiki, >>> >>> nieko neismanom apie kavos aparatus tai vakar vaikstant elektromarkte >>> kilo keletas klausimu. >>> >> >> Kaip matau, jums šis klausimas aktualus ir dedate tam tikrų pastangų jį >> spręsdami, bet tokiu atveju pradėjote ne tuo to galo. Reikėjo pradžiai >> internete pasiskaityti apie aparatų tipus, o kai atrinksite sau tinkamą, >> tada jau gilintis į konkrečius modelius. Nes dabar pokalbiai tik apie >> savikainas, didelis ar mažas aparatas ir pan., o esminių dalykų taip ir >> nepasakyta: >> >> 1. Kaip supratau, kalbame apie espresso. Ar norite tikrą espresso >> gamintis namie? (Tikras yra tas, kuris pagamintas laikantis visų >> technologinių espresso gamybos proceso detalių iš šviežiai skrudintos ir >> prieš pat gamybos momentą su "teisingu" kavos malimo aparatu sumaltos >> kavos); >> >> 2. Jei norite, tai ar pasiryžę šiek tiek įdėti pastangų pasimokant jį >> gaminti ir ar galite tam skirti minimum ~2800 ltl? >> >> 3. Jei noro mokytis nėra ir (ar) pinigų geram espresso irgi nėra, tada >> tikruosius espresso aparatus paliekam už borto ir pereinam prie >> kapsulinių arba automatų. >> >> >> Pirmas dalykas, kurį reikia iškart įsisąmoninti, abu šitie aparatų tipai >> yra KOMPROMISAS gaminant espresso! Kompromisas vardan kainos, patogumo >> ir (ar) gamybos greičio. Jei įsivaizduojate, jog nusipirksite pilnai >> automatinį espresso aparatą ir jis jums gamins tokį pat puikų espresso, >> kaip Italijos restoranuose, tai gausiai apsiriksite. Net tie buitiniai >> automatiniai aparatai, kurie kainuoja po 2000-3000 EUR ar dar brangiau, >> viso labo gamina tik pakankamai gerą espresso, nuostabaus - ne. >> >> Tai kokia išvada? Jei esi kavos gurmanas ir turi DAUG PINIGŲ tam >> reikalui, gali rinktis pilnai automatinį LABAI BRANGŲ automatą ir >> greičiausiai jo pagamintos espresso kavos skonis tave tenkins ilgą >> laiką. Bet šiuo atveju kalba eina apie tikrai didelius pinigus >> (tūkstančiai litų ar net eurų). Visi automatiniai kavos aparatais iki >> 1000 eur, principe, yra pinigų išmėtimas į balą, nes jie gamina ne ką >> geriau, nei pats pasigamintum su pigiu aparatu su rageliu už porą šimtų >> litų. T.y. jų vienintelis privalumas, jog prastą espresso gaminti gali >> labai greitai, patogiai ir pigiai. Šioje vietoje tokių aparatų >> privalumai ir baigiasi. >> >> Kapsuliniai aparatai yra kažkas tarpinio tarp tikro espresso aparato su >> rageliu ir pigaus automato. T.y. tokie aparatai yra santykinai >> nebrangūs, espresso gaminti su jais dar vis patogu ir greita. Esminiai >> trūkumai yra tie, jog kavos kaina ženkliai paauga dėl kapsulių ir >> esspresso skonis yra stabiliai vidutiniškas (nuo neypatingo iki neblogo, >> priklausomai nuo kapsulių). Dar pora privalumų, jog gali turėti daug >> espresso rūšių ir jas kaitalioti nors ir kas kiekvieną puodelį, ir, kaip >> taisyklė, kapsuliniai espresso aparatai būna gražūs :) >> >> Pačios kapsulės nėra nei gėris, nei blogis, o va su kapsulių tūriniu jau >> būna įvairiau. Nors kapsulių gamintojai dievagojasi, jog juose nieko, >> apart šviežiais sumaltos ir vakuume užantspauduotos kavos nėra, bet >> kartais gerdamas tokią kavą aš susidarydavau priešingą įspūdį. Mano >> galva, kapsulinius aparatus turi rinktis ne kavos gurmanai, o įmonių >> vadovai savo ofisams, nes tai ženkliai geresnis sprendimas įmonei >> vaišinant klientus, nei tos Saeco ir panašios "spintos", verdančios >> lankytojams ne "Espresso", o "Express" kavą :) >> >> Žodžiu, pradžiai būtinas esminis sprendimas dėl kavos aparato tipo, ir >> jei tai bus "tikras" espresso aparatas, tada galėsiu ką nors patarti. >> Kapsuliniai ir automatai man jau yra praeitas etapas ir jais >> nebesidomiu, todėl konkrečių modelių nepaminėsiu. >> >> >> >