On 2014-04-15 20:13, Audrius K. wrote: > > Tokia kavamale jau turiu. Ir mokejau uz ja tik 250lt :-)) Manau, jog tokią kainą ji atidirba su kaupu. > Kelios porcijos aktualu tik tada, jei mali kava isideti i kelione (juk > nemalsi kemperyje prie ezero). > > Be to, bet jau gamintojas teigia, kad porcijai sumala ta pati kieki > nepriklausomai nuo rupumo. Keiciant rupuna kieki islaiko ta pati. Girnos > letaeiges. > Na, kiek kartų maliau sau į kelionę, tai ten tie visi nustatymai būtų pertekliniai. Pasuki žiedą, kad maltų stambiau ir mali į pakištą indą tol, kol "iš akies" atrodo gana. Vis tiek tą kelionėms skirta kavą gaminsi kokiu nors ūkišku metodu, tai ten nei gramai, nei tikslus rūpumas jau neturi jokios reikšmės. IMHO. > > Mano nurodytas pila i rageli tiesiai is girnu. Taip ir turi būti. Tiesog girnos sukasi tiek > laiko, kiek reikia tai dozei sumalti. Elektronika pagal rupuma koreguoja > malimo laika. > Ar tikrai tiksliai sumala? Ir pakeitus pupeles neapsirinka? > > Kavos aparatas lyg ir turi viska, ko reikia geram espresso aparatui - > dvigubas boileris, uztikrinantis stabilia garu temperatura ir slegi, ir > t.t. Tik idomu, kaip realiai jis dirba... Ziuriu i ji, nes jo dizainas > man puikiai tinka virtuveje, o geri aparatai mazdaug tiek ir kainuoja. > Dvigubas boileris yra rimtas pliusas, dizainas jo irgi geras, bet jo apžvalgų man matyti neteko. Vizualiai aparatas tikrai rimčiau atrodo, nei Sylvia, kuri yra minimalizmo viršūnė. Kita vertus, minimalizmas nėra blogai. Pvz. Rancilio visas aparato dalis gali nusipirkti atskirai ir jį susiremontuoti pats. Yra gaminami ir parduodami upgrade pakai, pvz. termo ir slėgio kontrolės upgreidas. http://www.pidsilvia.com/ For home use, Silvia can produce espresso comparable to that produced by a $3,000 machine. With less maintenance, energy, and space. The Rancilio Silvia is one of the best and simple machines available in this price range.