Per 20 sek pasigamins kava? Ko tais nerealiai atrodo, nes yra skirtumas, kur tas vanduo aparate 20sek (ir dar po slegiu!) sunkiasi per visa kavos turi, kol isbega i puodeli, o kur tiesiog uzpilamas ant virsaus. "Bronco" <TRINTI_bronco.mail@gmail.com> wrote in message news:k9pldp$40f$1@trimpas.omnitel.net... On 2012-12-06 08:58, Vitas wrote: > O kaip toksai aparatas? > http://www.krinona.lt/index.php?s_id=6&p_id=2528&lang=lt > Sumaltą kavą (geriausia malti patiems) suberiat į minėtą arbatinuką, užverdate vandenį, ir, arba pamatuojate su termometru per kiek sekundžių jis pas jus atvėsta iki 95-96 laipsnių, arba šiaip leidžiat pastovėt kokių 40-60 sekundžių ir užpilate kavą. Toliau skaičiuojate sekundes nuo pat užpylimo momento. Kai priskaičiuojate 20-21 sekunde, spaudžiate "švirkštą" ir nufiltruojate tirščius. Labai skubėt nereikia, nes kava gerai užkemša filtruojantį elementą, bet ir varnų šaudyti irgi neverta, nes procesui turite ~10s. Ir staigiai išpilstote kavą į puodelius.